Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Mega inhaalslag moeten maken om supermarkten weer opnieuw bevoorraad te krijgen"

Eerste bio-pompoenleveringen uit Nieuw-Zeeland

"Vanaf maart zijn onze Nieuw-Zeelandse biologische pompoenen binnen, absolute topkwaliteit van de beste gronden in een prachtig klimaat. Het ras dat we daar laten telen is Orange Summer, een uitstekende variëteit met hoge smaak, aroma en brix 14. Bij uitstek een ras dat niet te nat of droog typisch is, dus in de keuken kun je er alles mee, van soep tot grillen en voor in de oven. Ruim 100 hectare is uitgezaaid in september en oktober, en goed gelukt", vertelt Jeroen Robbers namens De Terp Squashpackers in Erichem.

De containers ontvangen ze gedurende maart en april en worden nu volop gesorteerd en gewassen voor de supermarkten. Jeroen vervolgt: "De eerste 'coronaweek' hebben we een mega inhaalslag moeten maken om de supermarkten weer opnieuw bevoorraad te krijgen, we hebben recordomzetten gedraaid, maar zoals het er nu naar uit ziet draaien we weer normaal en plannen het NZ seizoen tot en met mei gewoon uit."

Over De Terp Squashpackers
De Terp Squashpackers BV is ruim 35 jaar specialist in squash, de eetbare pompoenen. In Nederland, België en Duitsland wordt er op contract voor De Terp geteeld, alsmede dus op het Zuidelijke halfrond. De pompoenen worden centraal geoogst, opgeslagen, en verwerkt in Erichem, van daaruit klaargemaakt voor allerhande afnemers in Nederland en de EU. Sinds kort worden de pompoenen voor bio-klanten gelaserd met verschillende bio-merkjes of andere soorten branding. Elke klant is er één en de moeite waard om voor te werken, het liefst het jaarrond, dat is het credo van 'De Terp Pompoenen'.

Voor meer informatie:

Jeroen Robben
De Terp Squashpackers BV
Lutterveld 2ª
4117 GV Erichem
06 50210958
[email protected] 
www.deterppompoenen.nl 

Publicatiedatum: