Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaans bedrijf ondersteunt (Italiaanse) gemeenschap in Berlijn

"Het is ons een genoegen om te helpen"

In tijden van crisis tonen steeds meer mensen verbondenheid en solidariteit met hun medemens. In Italië is de situatie op dit moment bijzonder drastisch, maar veel Italianen in Duitsland bevinden zich ook in een moeilijke situatie, weet Nicoló Sparacino van BioFruit Trading. Sparacino beheert de internationale handel van het bedrijf vanuit Berlijn en houdt zich ook bezig met de Siciliaanse supermarkt Terra Verde.

"Er is een grote Italiaanse gemeenschap in Berlijn, veel van deze mensen werken hier in de horeca, de meeste zonder vaste contracten. Nu de horeca in heel Duitsland is gesloten om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, hebben veel restaurantmedewerkers geen regelmatig inkomen meer. Mijn landgenoten kunnen op dit moment niet terugkeren naar Italië en moeten bij vrienden blijven." Dus besloot Sparacino te helpen.

"Ik zou nu graag iets terug willen doen voor de gemeenschap. Daarom bieden we groenten- en fruitkratten aan tegen een derde van de prijs, dat wil zeggen tegen de kostprijs van de goederen. Dit zijn gemengde kratten, waardoor bijvoorbeeld producten die visueel niet perfect zijn, ook bij de consument terechtkomen. Dit vermindert voedselverspilling en helpt de gemeenschap."

De dozen zijn al zeer goed ontvangen: "Natuurlijk is het aanbod niet alleen voor Italianen, maar voor iedereen hier in Berlijn. Ik denk dat deze actie ook voor andere leveranciers een goed idee zou zijn."

"De retail doet het nu heel goed, van de grootste ketens tot de kleinste winkels. Ondertussen moeten de groothandel en de horeca bezuinigen. Het is een goed moment om iets terug te geven aan de mensen en het kost niets extra's." Hij gelooft dat deze actie zich later zal terugbetalen, maar Sparacino hoopt op de lange termijn vooral op een betere onderlinge samenhang van de gemeenschap. "Het is een genoegen om in een positie te zijn om te helpen."

Voor meer informatie:
Nicoló Sparacino
Biofruit Trading 
Handjerystrasse 48
12161 Berlijn
Duitsland
+49 30 49805194 
[email protected]
www.biofruit-trading.com
www.terraverdesicily.com

Publicatiedatum: