Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vooral de vraag naar grove maten ligt stil"

Verwerking 'giga volume' bio-uien levert nachtwerk op

Tholen - Bij WeGrowOrganic hebben ze de afgelopen week dag en nacht gedraaid om alle bio-uien klaar te maken voor levering. "We hebben voldoende voorraad beschikbaar, de uitdaging zat hem vooral in onze verwerkingscapaciteit. Iedereen schrok van het giga volume dat opeens vanuit de retail gevraagd werd nadat de coronamaatregelen aangescherpt werden. Onze eigen klanten bestelden veel meer dan normaal. We verwachten dat de vraag vanuit dit afzetkanaal vanaf dinsdag weer op een normaal niveau zal liggen, of zelfs minder. Dan gaan we terug naar normale volumes", vertelt Thijs Geerse.

Het zijn vreemde tijden, zo geeft hij aan dat de markt voor bio-uien voor die tijd vrij stil lag. "Het ontplofte heel snel, van de één op de andere dag. Verder merken we dat de markt heel erg in onbalans is geraakt. Vooral de vraag naar grove maten ligt stil. Zo leverden wij bijvoorbeeld veel grote uien aan een uiensnijder in Duitsland, die deze levert aan schoolkantines. De scholen zijn nu gesloten, dus is hier nu geen vraag naar." Er is dus duidelijk een onbalans merkbaar qua maatvoering. "De supermarkten vragen toch veelal om de normale maten - 40 tot 70 gemiddeld. Daardoor is het lastiger om alle maten af te zetten."

Over WeGrowOrganic
WeGrowOrganic is het bedrijf van bio-telers Wouter Snippe en Thijs Geerse. Wouter en Thijs, allebei zonen van biologische boeren en opgegroeid met biologische landbouw, verpakken en distribueren via WeGrowOrganic biologische vollegrondsgroenten uit eigen teelt en van derden. Deze producten worden dagelijks vers verpakt en direct geleverd aan de afnemers. De boerderijen van Wouter en Thijs staan naast elkaar in Zeewolde, het hart van de Nederlandse bio-groenteteelt in de provincie Flevoland.

Wouter plaatste deze post gisteren op zijn LinkedIn-pagina: 

Voor meer informatie:

Thijs Geerse
WeGrowOrganic
Dodaarsweg 45
3897 LP Zeewolde
06 19537461
[email protected]  
www.wegroworganic.nl