Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitgeverij Boekhout deelt campanula's uit in Thools bejaardentehuis

#FlowerBoostChallenge raast door

Tholen - De #FlowerBoostChallenge raast door en heeft inmiddels tientallen bedrijven bereikt. Allemaal kopen ze bloemen voor medewerkers, vrienden, familie, mensen in de zorg, en meer.

De actie gaat viral, zoals dat heet, maar bereikt ook in de fysieke wereld alle hoeken van het land. Tot aan het Binnenhof aan toe, alwaar Dutch Greenhouse Delta minister Hoekstra van Financiƫn, net voor weer een beraad over het coronavirus, trakteerde op een bloemetje. Inmiddels worden ook bedrijven buiten het Westland en buiten de tuinbouw aangespoord het initiatief te volgen en de sierteeltsector te steunen in deze moeilijke tijden.

Onder de hashtag vind je terug hoe handelsbedrijven, kassenbouwers, toeleveranciers en dienstverleners hun steentje bijdragen. Inmiddels hebben ook bedrijven buiten de tuinbouw toegezegd mee te doen en maandag krijgen de medewerkers van Lely een verrassing. Nu is het wachten op welke andere bedrijven buiten de tuinbouw de uitdaging aangaan en ook laten zien een hart te hebben voor de sierteelt.


Minister Hoekstra neemt enkele bossen rozen in ontvangst uit handen van Dutch Greenhouse Delta op LinkedIn

De tag laat de challenge razendsnel gaan. Hoogendoorn ging naar het Maasstad Ziekenhuis en bezocht hun 'buren' van de Frankelandgroep.

Een ander lijntje zorgde ervoor dat het team van RedStar in de bloemen werd gezet en ook vanuit hun zijn weer drie nieuwe bedrijven getagd. 

Challenge
De FlowerBoostChallenge, aangeslingerd door Van der Ende Groep, heeft ook onze uitgeverij bereikt. Vanaf Tholen doen wij op onze beurt ons best het nieuws te verslaan en tegelijkertijd laten de verschrikkelijke beelden en verhalen ons uiteraard ook niet onverschillig. Wij zijn dan ook vereerd langs deze weg een kleine bijdrage te kunnen leveren!


Rob ten Have, Ten Have Plant, levert de planten voor het Thoolse tehuis.

Ten Have
Ten Have Plant uit Honselersdijk was blij aan de actie mee te doen. Zelf waren ze gistermiddag ook al met planten op pad (om de medewerkers van Looye Kwekers blij te maken). De lach is er wel een van een boer met kiespijn; achter de voordeur gaan de planten aan de lopende band de container in. "Dit zou onder alle omstandigheden verschrikkelijk zijn geweest. Wat het net nog een tikkie extra zuur maakt, is het feit dat we eigenlijk nog nooit zulke mooie planten gehad hebben. We hadden het allemaal nog nooit zo getweaked als nu."


bij Ten Anker

Bejaardentehuis Ten Anker op Tholen was erg blij met de planten. Nu de oude mensen geen bezoek meer mogen ontvangen en (zo goed en zo kwaad als dat gaat) binnen worden gehouden, konden de bewoners zelf niet aan de deur verschijnen. Marjet en Maartje namen namens hen de honneurs waar.

Via Gakon ging de #FlowerBoostChallenge naar Tholen....

En ook Ridder droeg zijn steentje bij. Het bedrijf kocht een mooie partij lisianthus van kwekerij SenZaro en heeft deze uitgedeeld aan de bewoners en patiƫnten van het St. Franciscus Vlietlanden ziekenhuis in Schiedam, verzorgingstehuis DrieMaashave in Maassluis en verzorgingstehuis Triangel in De Lier.

Koop bloemen!
BloemenPlantennieuws en Groentennieuws danken Gakon en Ridder voor de nominatie en nemen graag de uitdaging aan om ook de AGF-handel hun sierteeltcollega's te laten steunen. Bij deze dagen wij Calor Holland, Tovano, Best Fresh Group en Oxin Growers uit voor de challenge!

Veel succes en op betere tijden!

Publicatiedatum: