Horecaondernemers komen met creatieve alternatieven

Restaurants, cafés, broodjeszaken en andere horecagelegenheden zijn dicht, maar dat betekent niet dat consumenten zich niet meer kunnen laten bedienen van een smakelijke maaltijd of een lekker drankje. Horecazaken en hun leveranciers starten en masse met het thuisbezorgen van hun producten. Enkele voorbeelden.

Suport your locals
Lindenhoff, worstmakers Brand&Levie, melkboer MOMA, bakkerij Mama en Instock hebben de koppen bij elkaar gestoken en lanceerden binnen 48 uur de Suport your locals box. “Voedselproducenten zitten in zwaar weer en met #supportyourlocals willen wij hen zoveel mogelijk steunen. Daarom maken wij pakketten waar iedereen blij van wordt. Ze zitten vol met: groenten, fruit, zuivel, brood en vlees. En wie nu bestelt, krijgt er zelfs een wc-rol bij”, aldus mede-initiatiefnemer Samuel Levie.

Lekkers voor heel Nederland
Ook JetDrinks levert normaal gesproken aan de horeca. Nu dat afzetkanaal wegvalt, zetten ook zij in op bezorging aan huis. Pakketten vol producten als vitaminewater, kombucha, thee en energierepen worden bezorgd in heel Nederland. Meer info: info@jetdrinks.nl of 0294 255853. 

Lockdown Take Away
Dan Illie Mangaro uit Gent, dat de catering verzorgt op feesten en partijen. Plots werd er een lock-down uitgeroepen tot tenminste 5 april en alle sociale bijeenkomsten werden afgezegd, terwijl de voorraadkast nog vol lag met groente, fruit, vlees en andere producten. Daarom gaan de chefs op morgen en zaterdag de voorraad verwerken in maaltijden, die besteld kunnen worden via de website. "llie Mangaro draagt de gezondheid van haar gasten hoog in het vaandel. Op deze manier willen we graag een handje toesteken om je immuunsysteem een boost te geven. Met de groenten van onze lokale bioboer en onze creatieve chefs kunnen mensen op vrijdag/zaterdag genieten van een gezonde volwaardige meeneemmaaltijd. 1 portie kost €10. Neem zelf een lunchbox of een doos met deksel. Zolang de voorraad strekt."
Meer info: +32 (0) 476 87 8104 of  www.illiemangaro.be 

Kunnen wij tot slot iets voor u betekenen - een nieuwtje de wereld in helpen of een oproep voor het één of ander plaatsen - laat het ons weten: info@biojournaal.nl.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven