Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
geen vertrouwen in De Lint als leider verbetertraject

Topman Rob van Lint verlaat de NVWA

Rob van Lint heeft besloten per 1 mei 2020 terug te treden als inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat heeft hij aan de ministers Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Bruins voor Medische Zorg en Sport laten weten.

Aanleiding voor dit besluit is het feit dat de Ondernemingsraad van de NVWA heeft aangegeven dat zij geen vertrouwen heeft in het onder zijn leiding opgestelde plan van aanpak voor het verbetertraject van de NVWA.

Geen vertrouwen meer
De NVWA heeft een grondig proces achter de rug waarbij de oorzaken van problemen bij de NVWA zijn geanalyseerd en waarbij is geconcludeerd dat er een fundamenteel andere werkwijze nodig is om stap voor stap tot verbeteringen te komen. Deze nieuwe werkwijze is op tal van plekken al in de organisatie te zien.

Rob van Lint: "Na het stopzetten van de ontwikkeling van het nieuwe ICT-systeem Inspect is besloten een herbezinning te doen over de manier waarop de NVWA zichzelf kan verbeteren. Het vertrouwen van de Ondernemingsraad in mij als inspecteur-generaal en in de door mij voorgestelde aanpak van deze veranderingen in de komende jaren is absoluut noodzakelijk. Daarom heb ik besloten terug te treden."

Bron: NWVA

Publicatiedatum: