Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Meer kleinere maten My Lord appelen dit jaar"

De huidige voorraden van alle variëteiten van het Franse appelmerk My Lord zullen dit jaar sneller opraken dan verwacht. Alleen de variëteit Jazz heeft nog voldoende voorraad om de markt te bedienen tot het begin van het Nieuw-Zeelandse verkoopseizoen. "Toch zijn we over het algemeen tevreden over het appelseizoen van dit jaar," zegt Frank Berning, licentiehouder op de Duitse markt en CEO van Mylord Allemagne LLC.

Berning merkt op dat de reden voor de snelle afbouw van de voorraden nog steeds een grote vraag is, in combinatie met het feit dat de beschikbaarheid van grotere maten appelen vrij laag is. "Door de kleinere maten zijn de inkomsten dit jaar ook iets minder." Tegelijkertijd is er echter een goede vraag vanuit de markt, zodat het seizoen voor de afzonderlijke rassen, met uitzondering van de Jazz-variëteit (week 23), vervroegd ten einde loopt."

De Braeburn-variëteit zal naar verwachting in week 13 op zijn, en de Pink Lady variëteit zoals het er nu naar uitziet, een week later. Het aanbod van Granny Smith (week 15) en Gala (week 16) zal ook eerder eindigen dan gebruikelijk, voorspelt Berning.

Frank Berning op de stand van MyLord op Fruit Logistica 2020, met de Swing bioappels naast zich

Buitengewone vraag naar biologische appel Swing
Parallel aan de gestage vermindering van de voorraden van de ‘conventionele’ variëteiten, vordert ook de commercialisering van de biologische Swing-appel. "We merken dat er een buitengewone vraag is en daarom zullen de hoeveelheden van dit jaar al eind maart uitverkocht zijn. Echter, met de plantages die al in opbouw zijn, zullen we in de nabije toekomst tot juni verse Swing-appels kunnen aanbieden."

De ervaren marketeer en importeur voorspelt de komende jaren een goede markt voor de Swing-appels. "Omdat dit het enige biologische clubras in Europa is dat in de tweede helft van het seizoen nog kan overtuigen door zijn stevigheid, smaak en houdbaarheid," besluit Berning.

Voor meer informatie:
Mylord Allemagne GmbH
Frank Berning
+ 49 211 42260210
[email protected]

Publicatiedatum: