Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijf miljoen stuks biologische Chinese kool per seizoen bij één teler

Met een productie van 5 miljoen stuks dit seizoen is het Spaanse Bio Campojoyma wereldwijd de grootste teler van biologische Chinese kool. Het bio-bedrijf teelt de groente op 35 hectare in Abla en Abrucena, twee dorpen in de provincie Almería aan de noordkant van de bergketen Sierra Nevada.

"We zijn twaalf jaar geleden begonnen met de teelt van biologische Chinese kool en beetje bij beetje is dit product uitgegroeid tot een groot product bij ons. We exporteren de kool naar de Europese landen, vooral naar Frankrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken, en we zijn er trots op dat onze groenten in de schappen van enkele van de grote Europese supermarkten ligt", zegt Francisco Jesús Montoya Sánchez, de oprichter en manager van Bio Campojoyma.

Teelt van december tot april
De teelt vindt plaats van december tot april in een natuurlijke omgeving, op de hellingen van de bergketen Sierra Nevada, volgens het biodynamische teeltmodel en gecertificeerd door Demeter.

Het jonge bedrijf, dat zestien jaar geleden het licht zag, draagt sinds de beginjaren het begrip duurzaamheid hoog in het vaandel. De Chinese kool wordt geteeld volgens een traditionele teeltmethode, met respect voor het milieu en de kringloop van de aarde, waarbij zowel plant, dier als bodem zijn natuurlijke plaats en functie behoudt.

Bio Campojoyma reikt op deze manier de consument niet alleen bio Chinese kool aan die leven uitstraalt en vol smaak zit, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid en het natuurlijk evenwicht van de omgeving.

Biologische Chinese kool behoort tot de familie van de kruisbloemigen en is zeer goed voor de gezondheid. De groente is rijk aan vitamines en mineralen, bevat zeer weinig calorieën maar een grote hoeveelheid antioxidanten. Het bevat bijvoorbeeld meer vitamine C dan fruit zoals sinaasappelen en aanzienlijke hoeveelheden alfa-linoleenzuur, ook bekend als omega-3 en essentieel voor een optimale geestelijke gezondheid. Het bevordert ook een goede werking van de bloedsomloop en van het spijsverteringsstelsel. De Chinese kool van Bio Campojoyma heeft een milde en zachte smaak die iedereen lekker vindt.

Bio Campojoyma is gevestigd in Campohermoso, in de provincie Almería, en heeft een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt sinds Francisco Montoya het bedrijf in 2004 oprichtte. Momenteel heeft het 25 biologische groenten en fruit in het assortiment, waardoor het jaarrond producten kan leveren. De teelt verloopt altijd volgens de richtlijnen van het traditioneel biologische model, met respect voor het milieu en het natuurlijke evenwicht van de omgeving en dat resulteert steeds in duurzame producten van de hoogste kwaliteit.

Voor meer informatie:
Bio Campojoyma
[email protected]
www.campojoyma.com

Publicatiedatum: