Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IFOAM EU:

"20 procent biologsiche landbouw in EU"

De biologische voedsel- en landbouwbeweging IFOAM roept op tot ambitieuze EU-doelstellingen om het aandeel biologisch land en de biologische consumptie in de EU te vergroten.

De nieuwe Green Deal van de Commissie benadrukt de noodzaak om de milieu-ambitie van de EU te versterken en te streven naar duurzame voedselsystemen. Volgens IFOAM EU moet de biologische landbouw de kern van deze ambitie vormen, aangezien deze voordelen oplevert voor het milieu en de landbouwers.

Tijdens de BIOFACH zei Jan Plagge, IFOAM EU voorzitter: "de "Farm to Fork"-strategie moet voortbouwen op het succes van de biologische landbouw om de Europese burgers een geloofwaardige en aantrekkelijke visie op een duurzaam voedselproductiesysteem in de EU te bieden. Doelstellingen voor biologisch land en biologische consumptie, in combinatie met een nieuw biologisch actieplan, zouden ervoor zorgen dat de strategische plannen van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) bijdragen tot een evenwichtige groei van de biologische productie en de vraag, en de hele biologische toeleveringsketen ontwikkelen".

Om dit streven te ondersteunen, moet de GLB-begroting voor de periode na 2020 ten minste op het huidige niveau worden gehandhaafd. Bovendien wil IFOAM EU dat 70% van de GLB-begroting wordt gereserveerd voor maatregelen op het gebied van klimaat, milieu en dierenwelzijn.

Voor meer informatie: www.ifoam-eu.org

Publicatiedatum: