Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AQS voert monsternames voor Skal Biocontrole uit

Vanaf maart tot en met december 2020 worden er in opdracht van Skal monsternames uitgevoerd door AQS. Het gaat in totaal om 130 monsternames van geïmporteerde, biologische producten. 
De producten en analyses zijn geselecteerd op basis van een risicoanalyse door Skal Biocontrole, dit in het kader van het brancheplan import.

Achtergronden bij monstername
Monstername is één van de instrumenten van het toezicht van Skal. De Europese bio-wetgeving schrijft voor dat jaarlijks tenminste 5% van de geregistreerde bedrijven bemonsterd wordt. Worden hierbij residuen van gewasbeschermingsmiddelen gevonden, dan voert Skal onderzoek uit naar de herkomst. Ligt de herkomst buiten Nederland, dan informeren EU-lidstaten elkaar om de oorzaak vast te stellen en waar nodig én mogelijk maatregelen te nemen om producten uit de markt te halen.

Biologische bedrijven zijn verplicht om mee te werken aan de inspecties van Skal, ook bij onaangekondigde monstername. Biologische bedrijven zijn altijd verplicht de inspecteur toegang tot bedrijf en bedrijfsgegevens te geven. 

Voor meer informatie: www.skal.nl 

Publicatiedatum: