18 nieuwe denn's Biomärkten geopend

Dennree group met 9,5% gegroeid in 2019

Dennree group heeft het afgelopen jaar afgesloten met een geconsolideerde netto-omzet van 1.120 miljoen euro. Dat betekent een groei van 9,5 procent ten opzichte van 2018. Over de winst werd geen informatie verstrekt. 

Volgens het bedrijf steeg de omzet in absolute cijfers met 98 miljoen euro. De komst van 25 nieuwe speciaalzaken, waarvan 18 denn's Biomärkte, heeft daaraan bijgedragen. Bij de zeven overige nieuwe openingen gaat het om winkels van zelfstandige retailers, zoals 'BioFritz Biofrischemarkt' in Rottenburg en 'Mutter Grün' in Vorsfelde.

Meer profilering binnen het assortiment
Het aantal Denn's-filialen steeg aan het einde van het jaar naar 311 filialen. "Het support dat we dagelijks van onze klanten ontvangen, moedigt ons aan om ons filialennetwerk verder uit te breiden. Een belangrijke rol spelen daarbij nieuwe openingen en de modernisering van bestaande filialen", zo maakt Joseph Nossol, directeur van denn’s Biomarkt, een tussenbalans met het oog op 2020. "De profilering binnen de assortimenten en de bevordering van een natuurlijke manier van landbouw drijven zullen daarbij meer ruimte innemen."

700 nieuwe medewerkers
Het aantal medewerkers van de Dennree group steeg in 2019 met 700 naar meer dan 6.600. Om brede beroepsperspectieven te bieden en tegemoet te kunnen komen aan de behoefte aan vakkrachten, zet de Dennree group sterker in op interne ontwikkelingswegen. Momenteel volgen 472 jonge mensen een opleiding voor in totaal 14 verschillende beroepen. In 2020 staat er een verdere uitbreiding van de opleidingsmogelijkheden, ook voor academische loopbanen, gepland.

40 miljoen euro aan investeringen
De Dennree group investeerde in 2019 naar eigen zeggen meer dan 40 miljoen euro. Onder andere in de uitbreiding van het filialennetwerk, maar ook in de verhuizing en uitbreiding van de regiocentrales Stuttgart en Berlijn. Daarnaast ging er vooral veel geld naar de uitbreiding van 'Hofgut Eichigt', het agrarische bio-bedrijf dat sinds 2015 tot de bedrijfsgroep hoort.

Bron: Bio-Markt.Info  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven