Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biofood breidt uit met biologische diervoeding

Tholen - Bij Biofood Diervoeding in Drachten is het pand te klein geworden, dus wordt er gebouwd. De heipalen zitten al even in de grond en er wordt hard gewerkt aan extra magazijnruimte, dat ervoor moet zorgen dat de gloednieuwe lijn van biologische en de huidige natuurlijke dierenvoeding verder uitgebouwd kan worden. 

Het pand van Biofood in Drachten

Biologisch
Het is niet voor het eerst dat de producent van natuurlijke diervoeding een lijn heeft met bio-gecertificeerde producten, vertelt Wim Huizinga productmanager bij Biofood. "Eind jaren '90 hadden we een Ecofood-lijn. Die hebben we zo'n zeven jaar gehad. In een goed biologisch product moet natuurlijk elke grondstof gecertificeerd zijn. Toen er een leverancier tussenuit viel, moesten we er helaas mee stoppen." De moeilijkheid zat 'm destijds in het beperkte bio aanbod van dierlijk eiwit in combinatie met de grote hoeveelheden en kwaliteit van de diervoeding en het aantal geschikte gecertificeerde bio partners. Deze zijn nodig voor een goed biologisch droogvoer wat gemaakt wordt in grote charges. "Het blijft bij droogvoer nog vooral bij bio kip. Het vinden van bijvoorbeeld voldoende biologisch rund is lastiger, waardoor we vaker uit dezelfde bron moeten putten. We willen niet dat het ten koste gaat van de kwaliteit."

Desondanks is het vorig jaar dus toch weer gelukt om het Skal-certificaat te krijgen op de nieuwe producten. Wim, die onder andere verantwoordelijk is voor de inkoop van grondstoffen, zag steeds meer mogelijkheden om de productlijn weer op te starten. "De lijn bestaat uit geperste biobrokken voor de hond en vleesvoeding, zowel aanvullend (100%) als compleet menu voor hond en kat, waar diverse biologische dierlijke eiwitten zoals kalkoen, kip en rund wel te gebruiken zijn vanwege een andere manier van produceren en minder grote productiecharges. De nieuwe bio vleesvoedingsproducten komen eind maart op de markt. De bio geperste voeding wordt vanwege een nieuw, in Italië ontwikkelde duurzame verpakking ilater gelanceerd."

Verpakking
Voor de nieuwe producten ging de producent op zoek naar een nieuwe verpakking. "De zakken zijn doorgaans van plastic, maar doordat er verschillende soorten plastic in worden gebruikt, zijn ze voor recyclebedrijven lastig te hergebruiken. Daarom hebben we gekozen voor een speciale duurzame “no waste” verpakking van duurzaam monomateriaal wat als plastic recyclebaar is. Deze kan de consument wel bij het plastic afval inleveren." De huidige papieren petfood zakken die op de markt zijn lijken mooi en duurzaam maar bevatten vanwege de vetbarrière wel een laag plastic van binnen waardoor ze niet of lastig te recyclen zijn. Dus belanden ook deze bij het restafval”. 

Voor meer informatie:
Biofood Diervoeding
0512-541920
info@biofooddiervoeding.nl
www.biofooddiervoeding.nl