Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groene Weg verwelkomt 100e leverancier

De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch rund- en varkensvlees, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Deze maand bereikte De Groene Weg een nieuwe mijlpaal: in Barneveld tekende Hendrik-Jan van den Heuvel zijn leveranciersovereenkomst met De Groene Weg. Daarmee is hij de honderdste varkenshouder die op dit moment varkens levert aan de onderneming.

Jan Leeijen van De Groene Weg feliciteert Hendrik-Jan met de overeenkomst. Verder op de foto links vader Brand-Jan, vrouw Ditty in het midden en rechts Allard Bakker van De Groene Weg.

“Een mooi moment voor De Groene weg”, aldus Jan Leeijen, Live Stock manager bij de onderneming. Hij was namens De Groene Weg aanwezig bij het tekenen van het contract. “Het selecteren van de juiste varkenshouders voor onze keten is een zorgvuldig proces. Hendrik-Jan heeft het stokje overgenomen van zijn vader. Zijn manier van werken, zijn toekomstvisie en ambitie passen bij De Groene Weg.”

Omschakeling naar biologisch
Van den Heuvel werkt samen met zijn vrouw op het varkensbedrijf dat hij samen met zijn ouders bezit. Ze houden 300 vleesvarkens. De omschakeling naar biologisch werd ingezet nadat zijn vader aangegeven had te willen stoppen. “De biologische manier van varkens houden spreekt me aan, het voelt authentieker. De Groene Weg kwam al snel in beeld als partner. Ik zeg bewust partner, want dat is de kracht van de onderneming. De Groene Weg denkt met je mee, praat met je mee en helpt je problemen op te lossen. Het is een gezamenlijk traject, met een persoonlijke aanpak.”

Hendrik-Jan, zijn vrouw Ditty en zijn vader Brand-Jan

Honderdste leverancier
De varkenshouder vindt het bijzonder om de honderdste leverancier te zijn, maar geeft ook aan: “Voor De Groene Weg zal het specialer zijn dan voor mij. Ik ben vooral heel blij dat we kunnen starten met leveren aan De Groene Weg. Daar heb je natuurlijk al die tijd naartoe gewerkt.”

Groeiende vraag naar biologisch
De afgelopen 15 jaar is de biologische sector wereldwijd enorm gegroeid. De sector blijft naar verwachting ook de komende jaren groeien. In Nederland is de afzet van biologische voeding de afgelopen 5 jaar gemiddeld met 7 procent per jaar gestegen. “Consumenten over de hele wereld tonen duidelijk meer belangstelling voor biologisch vlees,” zegt Allard Bakker, General manager van De Groene Weg. “Er wordt zelfs gesproken over een verdubbeling van de markt in de komende 5 jaar. De Groene Weg speelt met haar assortiment en duurzame keten in op deze groeikansen.”

Voor meer informatie: www.degroeneweg.nl

Publicatiedatum: