Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herenboerderij Assen komt in Rhee

De gemeente Assen is voornemens om gronden te verpachten aan Stichting Herenboeren Assen. Het gaat om een locatie van bijna 20 ha bij Rhee aan de noordkant van Assen, die de stichting met ingang van 1 november 2020 voor 10 jaar kan pachten.

"Nadat de gemeente de huidige pachters had geïnformeerd zijn de kartrekkers diezelfde dag de buurt langs gegaan om hen mondeling te informeren over het voornemen van de gemeente en hen goed uit te leggen wat een Herenboerderij inhoudt. Vervolgens hebben wij hen uitgenodigd voor een inloopavond in het Dorpshuis in Zeijen", meldt de stichting. "Wij hopen aan de slag te gaan in goed overleg met de buurt."

"We zijn er natuurlijk nog lang niet, het begint nu pas echt. Ten eerste is het zaak dat we in november minimaal 150 gezinnen hebben die willen deelnemen. Dat is nodig om kostentechnisch te kunnen starten. Kent u dus mensen in uw omgeving die wellicht ook Herenboer zouden willen worden, vraag hen om eens mee te gaan naar een informatieavond."

"Overigens leerde ervaring bij andere Herenboerderijen, dat als er een locatie is gevonden, het met aanmeldingen heel snel gaat. Heeft u al besloten om mee te doen, maar nog niet getekend, dan kan het nuttig zijn om dat alsnog snel te doen. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Bij 200 huishoudens zitten we vol."

Stichting Herenboeren Assen gaat nu zo snel mogelijk in gesprek met Herenboeren Nederland, de gemeente en de omwonenden om tot een ontwerp van de boerderij te komen. "Ook zullen we de aspirant-Herenboeren op de hoogte houden over het vervolg en voor hen een aparte informatieavond organiseren."

Voor meer informatie:
Stichting Herenboeren Assen
assen@herenboeren.nl
www.assen.herenboeren.nl

Publicatiedatum: