Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chef serveert eetschilderijen

Chef Marnix Lange maakt met zijn spectaculaire Eetschilderijen van eten iets heel bijzonders. Een spektakel van kleur, geur, smaak en textuur: een beleving die al je zintuigen prikkelt. In een tijd van ‘een snelle hap’ en supermarkten, moeten de Eetschilderijen van Marnix opnieuw een verbinding maken tussen mensen en de bodem waarop we leven. Het resultaat is een meditatieve en verrassende eetervaring, met de mooiste producten rechtstreeks uit de natuur.

Eetschilderij
Een Eetschilderij van Marnix Lange is een verwennerij voor alle zintuigen. Een reeks prachtige smaken, op een uitzonderlijke manier geserveerd. Want elk Eetschilderij van Marnix is een uniek kunstwerk. De chef werkt uitsluitend lokaal geproduceerde en biologische of biodynamische producten. Waar mogelijk gebruikt hij ingrediënten afkomstig uit een voedselbos. 

Het Eetschilderij is het resultaat van Marnix’ zoektocht naar de verbinding tussen mens en natuur. Naar de betekenis van gezondheid en vitaliteit van de aarde en haar bewoners. De chef laat zich telkens inspireren en verrassen door wat er in zijn tuin groeit. En dat is elk seizoen anders.

Het seizoen als dirigent
Marnix heeft geen eigen restaurant, maar verzorgt deze eetervaring op locatie en zorgt voor de volledige catering, de koks, servies en bestek en de grote tafels. Een bijpassend arrangement van natuurwijnen is een optie.

Het Eetschilderij kent drie varianten. In de ‘dining stijl’ zitten de gasten als in een restaurant aan tafel en de chef komt langs tafel om het kunstwerk te dresseren. Een Eetschilderij in de stijl van een walking dinner wordt geserveerd op statafels. Voor deze twee stijlen wordt een meer gangenmenu geserveerd met een Eetschilderij als hoofdmaaltijd. Het Eetschilderij ‘retreat’ is één groot kunstwerk op een lage tafel waar de deelnemers omheen zitten. De gasten en de chef staan hierbij uitgebreid stil bij het werk van de natuur en richten een moment van dankbaarheid in voor het voedsel.

Restaurant Weelde
Het Eetschilderij zal gelanceerd worden in de vorm van een pop-up in het restaurant van Weelde. Marnix zal hier de hele maand maart een vier gangen menu bereiden. Je kunt er iedere woensdag t/m zondag terecht om te genieten van zijn kunstwerken. Het menu bestaat uit complexe eetschilderijen met veel componenten, groenten en structuren. Blije Wijnen verzorgt de natuurwijnen, passend bij het menu. Weelde is gelegen aan de Marconistraat 39 in Rotterdam.

Voor meer informatie: www.eetschilderij.nl 

Publicatiedatum: