"Hopen hiermee de meeste bedrijven tegemoet te komen"

BioXpo maakt switch naar het voorjaar: 28 en 29 maart 2021

Tholen - De volgende BioXpo zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021 en niet in het najaar. Om precies te zijn op zondag 28 en maandag 29 maart. "Omdat oktober niet voor iedereen ideaal bleek te zijn, hebben we via BioForum Vlaanderen aan de leden gevraagd welke datum zij prefereren. Hierdoor kwamen we op het idee om de beurs dit keer in het voorjaar in te plannen. Verschillende bedrijven gaven aan dat ze dan andere producten in het assortiment hebben, wat het mogelijk nog leuker maakt", zo licht Xiana Bossaert toe namens beursorganisator Nutrimedes.

Xiana geeft aan dat er naderhand een evaluatie zal plaatsvinden. "We gaan de reacties afwachten. Het zal nooit voor iedereen oké zijn, maar we hopen de meeste bedrijven met deze switch tegemoet te komen." 

BioXpo is de vakbeurs voor de biologische, ecologische, natuurlijke en duurzame sector en wordt gehouden in Brussels Expo. Nutrimedes heeft vorige week een mail uitgestuurd naar haar contacten waarin zij geattendeerd worden op de nieuwe datum. "De beurs gaat door in het voorjaar van 2021 en niet in het najaar", staat hierin. Ook meldt Nutrimedes dat vanwege de verdere expansie van de Belgische biologische markt, ook de internationale interesse voor de markt toeneemt. Tijdens de vorige editie (13 en 14 oktober 2019) stond er een Holland Paviljoen en India Paviljoen op de beurs. En er vond een B2Match Netwerking Event plaats tijdens de beurs. Ook vanuit andere landen is er volgens Nutrimedes al interesse getoond.

De beursorganisator geeft ook aan dat er naast de winkeliers ook steeds meer bezoekers vanuit supermarkten, speciaalzaken en horeca op de beurs afkomen. Xiana: "Na de vorige editie gaven veel van onze exposanten ook aan dat we de beurs iets breder moeten trekken en onder meer inspelen op de groeiende trend van bio binnen de catering en overheidsinstanties. Daar willen we in 2021 dan ook op inzetten door bijvoorbeeld een aangepast lezingen- en ontmoetingsprogramma waarbij we inspelen op hun noden." 

Klik hier voor de fotoreportage die Biojournaal tijdens de BioXpo 2019 maakte.

En hier voor het verslag. 

Voor meer informatie: xiana@nutrimedes.com, www.bio-xpo.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven