Fotoreportage toont Nederlandse inbreng

Fusie en overnames gesprek van de dag tijdens BioXpo VitaSana

Tholen - Op zondag 13 en maandag 14 oktober 2019 vond de BioXpo VitaSana plaats in Brussel Expo.  Het gesprek van de dag ging over de gevolgen van de fusie tussen Udea en Biofresh en de overname van Natudis en Hagor. Biojournaal maakte een fotoreportage met Nederlands tintje op de beursvloer. 

Klik hier voor de fotoreportage.

Meerdere Nederlandse bedrijven debuteerden op deze beurs. Tot de debutanten uit Nederland behoren onder meer Bumi Organics, Nightwatch, Five Minutes en GreenHub Imports. De laatstgenoemde was tijdens de vorige editie nog bezoeker en inmiddels loopt de verkoop in België zodanig goed dat ze twee jaar later zelf op de beurs stonden voor hun Belgische klanten.

Boven: TerraSana en FZ Organic Food, onder: Made Natural en IDorganics.

Opvallende afwezige was groothandel Biofresh Belgium. Tijdens eerdere edities kreeg een groep leveranciers in de stand van Biofresh de ruimte om hun producten aan het publiek te tonen. Sowieso bleek uit gesprekken op de beurs dat de fusie tussen Udea en Biofresh de gemoederen nog flink bezighoudt. Dit geldt ook voor de gevolgen van de overname van Natudis door Udea, wat ook in België merkbaar is aangezien Hagor nu onder Biofresh valt. De laatste maanden heeft een assortimentssamenvoeging plaatsgevonden.

Nieuwe producten
De Nederlandse bedrijven presenteerden verschillende nieuwe producten. In de fotoreportage komen onder meer de volgende nieuwkomers terug: een biologisch extreme-energy drank met als hoofdingrediënt Guayusa, 'Ramen', oven baked kikkererwtenchips, Furikake en Tamari crackers, bio-pepermuntrolletje en meerdere instant convenience maaltijdvarianten in composteerbare portiebekers. 

Boven: Zonnemaire, Imkerij De Traay, Rude Health en Lovechock.

De exposanten toonden zich over het algemeen tevreden, er zijn goede gesprekken gevoerd met geïnteresseerde bezoekers. Koen Descheemaker van beursorganisator Nutrimedes gaf maandagmiddag op de beursvloer al aan dat dit voor zijn gevoel de tot nu toe meest geslaagde editie van de beurs was.

Klik hier voor de fotoreportage.

Voor meer informatie: www.bio-xpo.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven