Online cursus kringlooplandbouw voor Zuid-Hollandse boeren

Zuid-Hollandse boeren kunnen vanaf 21 januari vier weken gratis deelnemen aan een online cursus over kringlooplandbouw. De ‘online kringloopcoach’ heeft tot doel kennis bij te spijkeren, netwerk uit te breiden en inzicht te krijgen wat er voor ieders bedrijf mogelijk is.

De onlinetraining vloeit voort uit het LTO Noord-project Vruchtbare Kringloop Zuid-Holland. Als de opzet slaagt, dan wordt de online kringloopcoach ook bij andere Vruchtbare Kringlopen ingezet, licht Eveline Westeneng van LTO Noord regio West toe.

Waarom een onlinecursus?
"Onze manier van leren verandert. Het (online) delen van kennis en ervaringen neemt een steeds belangrijkere plek in. In nauwe samenwerking met professionals en inhoudsdeskundigen is deze inspirerende en praktijkgerichte cursus samengesteld. Het delen van kennis met medecursisten staat centraal. Dat kunnen zij doen via het online platform, waar je met elkaar kan discussiëren."

Hoe is de training opgezet?
De cursus duurt vier weken, waarbij er iedere week een onderwerp wordt uitgediept. Dat zijn de onderwerpen: ‘waarom kringlooplandbouw?’, ‘kringloop op mijn bedrijf’, ‘laat data voor je werken’ en ‘nieuwe verdienmodellen’. "Elke dag heb je toegang tot nieuwe filmpjes, animaties en links naar interessante kennis. Je verdiept je in wat jij interessant vindt en je kunt ermee bezig zijn op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Door hier elke dag een kwartier over na te denken, erover in discussie te gaan en te bekijken wat dit voor jouw bedrijf betekent, heb je na vier weken je kennis opgefrist, je netwerk in beeld en je bedrijf op koers."

Wat wordt bedoeld met ‘laat data voor je werken?’
"Ieder apparaat meet tegenwoordig gegevens en slaat het op. Een boerderij is dus een soort datafabriek. Die data zijn een productiefactor, in de toekomst net zo belangrijk als de aloude productiefactoren grond, arbeid en kapitaal."

Wie verzorgt het online coachen?
"We hebben FarmhackNL ingehuurd als trekker van deze cursus. FarmHackNL wil digitalisering in de landbouw omzetten in innovatiekansen voor de boer. Adviesbureau Boerenverstand ondersteunt de cursus met vakkennis over kringlooplandbouw en contacten met koplopers. LTO Noord is de verbinder tussen de projectonderdelen speelt hier een rol als kennis- en netwerkorganisatie."

Aanmelden kan via www.onlinekringloopcoach.nl 

Bron: LTO Noord


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven