"Supertof deze prijs" zegt Anne Groen. "Ik voelde mij meteen aangesproken bij de vraag om een aankoop te delen waar je spijt van hebt. Ik koop eigenlijk zo weinig mogelijk nieuws, alleen tweedehands zoals deze tweedehands plaat bijvoorbeeld. Maar ik draai deze Oostenrijkse Schlagerplaat natuurlijk nooit."

Anne ontving op 24 december de Zero Saturday Trofee van Greenpeace. Hiermee won ze een jaarabonnement op een Groente- en Fruittas van Odin. Anne won de prijs na een oproep van Greenpeace tot het inzenden van ‘je meest waardeloze aankoop ooit’. Ze liet bij haar inzending op Instagram weten dat zij een lp had met Oostenrijkse folkloristische muziek uit 1970 die ze ‘never nooit beluisterde’.

Nico-Jan van de Koot (links, Odin) overhandigt Anne Groen de Groente- en Fruittas. Rene Boer (Greenpeace, rechts) overhandigt haar de Zero Saturday Trofee. 

Met de Zero Saturday Trofee wil Greenpeace meer bewustzijn creëren rond het kopen van waardeloze producten. Vooral aan het eind van het jaar, in de periode van Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis, worden er veel onnodige producten gekocht. Dit is zonde van alle energie die het maken hiervan kost en slecht voor het milieu en onze aarde. In plaats daarvan kunnen mensen beter producten kopen die echte waarde hebben. Bijvoorbeeld producten die biologisch of biodynamisch zijn, zoals de producten van Odin.

Met een Odin groente-abonnement kies je voor producten met echte waarde. Groenten en fruit die 100% biologisch en biodynamisch zijn. Supervers en zo veel mogelijk onverpakt & lokaal. Wekelijks bezorgd bij een afhaalpunt in de buurt. In iedere tas zitten lekkere recepten en informatie over waar ieder product vandaan komt. 

Voor meer informatie:

Odin
www.odin.nl

Greenpeace
www.greenpeace.org