Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agrifirm 'Boer on Tour Biologisch' naar Denemarken en Zweden

Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juni 2020 gaat de Agrifirm 'Boer on Tour Biologisch' naar Denemarken en Zweden.

Denemarken en Zweden hebben het grootste biologische marktaandeel, respectievelijk 8% en 10%, van de wereld. En dit aandeel blijft de laatste jaren fors stijgen. Tijdens deze reis ontdekken de deelnemers wat zij kunnen leren van de biologische boeren in Zweden en Denemarken. Dit doen ze door zelf op de boerderijen en verwerkingsbedrijven te kijken en met collega’s in gesprek te gaan. Daarnaast spreken ze met de Deense en Zweedse experts op het gebied van certificering.

Een ander onderwerp is de marketing van biologische producten in Nederland ten opzichte van de Scandinavische landen. De deelnemers kijken wat ze kunnen we leren van de succesverhalen van de Scandinavische bio-boeren.

Het programma in een notendop:

Maandag
Melkveebedrijfsbezoek, informatie over de Deense biologische markt en een bezoek aan een pittoresk biologisch landbouwbedrijf met akkerbouw en veeteelt + overnachting op de boerderij.

Dinsdag
Bezoeken aan groot verwerkingsbedrijf, de 'HelloFresh' van Denemarken, klein gemengd biologische bedrijf en een biologische varkensboerderij.

Woensdag 
Bezoeken aan Zweedse pluimveehouderij, melkveehouderij met winkel en restaurant en informatie over certificeringssystem in Zweden. Ook een bezoek aan vollegrondteler.

Donderdag 
Bezoek aan schapen- en geitenhouderij in het zuidwesten van Zweden. Terugweg naar Denemarken bezoeken een ICA supermarkt en COOP en bekijken biologische schappen. Lunch in binnenstad Kopenhagen en fietstocht door het oude stadscentrum.

Lees de brochure voor meer informatie over de door Agrifirm georganiseerde studiereis. Aanmelden voor Agrifirm 'Boer on Tour Biologisch' kan tot 22 februari 2020.

Publicatiedatum: