Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Julien Torrent, Alterbio:

“Positieve ontwikkelingen in de teelt van biologische pastinaak”

De oogst van wortelproducten als de pastinaak was door de hittegolven in de zomer dit jaar vrij ingewikkeld. Julien Torrent, hoofd van Pôle Détail Groenten en Fruit in Alterbio France, legt echter uit dat de teelt in de Roussillon niet door dit probleem is beïnvloed. “De hittegolven van deze zomer hebben het land flink doen opwarmen en de teelten en producten verzwakt. Maar hier, in Canet, heeft de zandgrond ervoor gezorgd dat de hitte de teelt niet kon aantasten: de kwaliteit en de volumes bleven hierdoor gewoon hetzelfde als anders. Dit jaar kunnen we dus volgens dezelfde planning dezelfde volumes pastinaak aanbieden als vorig jaar en we zijn zeer tevreden over de kwaliteit.”

Bron: Alterbio -  Pastinaak  

Nicolas Payre, teler en al jaren partner van Alterbio, gevestigd in Saint Nazaire (Roussillon), is momenteel ook volop pastinaak aan het oogsten. Zijn vader, Charles Payre, heeft het bedrijf in de vroege jaren 80 opgericht. Vanaf het begin was het Demeter gecertificeerd. Als partner van Alterbio vanaf 1984 (het begin), weet de teler dat er in januari/februari intensiever wordt geoogst. Deze piek eindigt meestal in maart.

Bron: Alterbio - Pastinaak

Alterbio verhandelt de pastinaak van de telers via de winkelnetwerken, rechtstreeks met inkoopcentra, met groothandelaren in Rungis, maar exporteert deze ook. Julien geeft aan dat de consumptie van pastinaak, ook wel ‘vergeten groente’ genoemd de laatste jaren is toegenomen. “We zien momenteel een goed consumptietempo voor dit product, dat vaak aan populariteit wint als de temperatuur daalt. Maar over het algemeen zien we een toename in de vraag naar knolgewassen en naar pastinaak. Met betrekking tot pastinaak is de teelt in ontwikkeling: we telen er elk jaar meer. Die groei van dit product is echt positief, het is op dit moment erg populair,” besluit Julien.

Voor meer informatie:
Julien Torrent
Alterbio
Rue Levavasseur,
ZI Saint-Charles - 66000 Perpignan
Telefoonnummer: +33 4 68 68 22 05
[email protected]
www.alterbio.fr

Publicatiedatum: