Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Robert Elshof, Elshof Organic Fruit:

"Ik verwacht dat de afzet van biologische hardfruit de tweede helft van het seizoen gaat losbarsten"

Tholen - De afzet van biologisch hardfruit verloopt volgens Robert Elshof van Elshof Organic Fruit, dat de afzet van biologische peren van eigen fruit en dertien collega bio-telers verzorgt, niet slecht. "Ik had eigenlijk zelfs iets hogere prijzen over de hele linie verwacht. Maar ik ben vol goede moed voor de tweede helft van het seizoen. Italië heeft fors minder bio-peren en dat gaan we de komende tijd wel merken op de markt en ook verwacht ik dat de afzet van de biologische appelen in de tweede helft van het seizoen makkelijker zal doortrekken."

"Het is niet slecht, maar ook niet wild. Je ziet dat afnemers dit jaar toch wat voorzichtiger zijn gestart, wellicht omdat ze nog buikpijn hadden van de situatie van vorig jaar. Anderzijds is een geleidelijke prijsstijging voor de continuïteit beter dan dat de prijs gelijk grote sprongen zou maken", zegt Robert. "Voor bio-peren zien we een brede vraag met Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland als grootste afnemers. Door het koude voorjaar hadden de peren meer last van verruwing, maar ondanks dat ze er wat minder glad uitzien, is de interne kwaliteit, bewaarbaarheid en hardheid uitzonderlijk goed. We krijgen nauwelijks klachten van klanten."

Een perenras waar Elshof momenteel vol op inzet is de biologische Xenia-peer. "Voor de bio-sector een vrij onbekend ras, maar de mensen zijn er erg enthousiast over. Het is een hoogproductief ras en daarmee interessant voor de telers en het is een peer met een goede smaak en uitstalleven. Wij krijgen de komende jaren de beschikking over een fors volume van deze peer en steken er dan ook veel energie in om de peer onder de aandacht te brengen", aldus Robert.


Links Robert; Rechts de biologische Xenia-peer

"Om de beschikbaarheid van de peer tot het einde van het seizoen te garanderen, is het nu nog te vroeg. Vorig jaar maakte het ras zijn debuut op de biologische markt, maar toen hadden alle rassen bewaarproblemen. Dit jaar ziet het er heel goed uit, maar of we de Xenia net zo lang kunnen bewaren als de Conference weten we nog niet. Het zou wel mooi zijn, want we merken dat klanten steeds minder zitten te wachten op de import van biologische peren uit Argentinië en Chili en op zoek zijn naar goede lokale alternatieven.

Voor meer informatie:

Robert Elshof
Elshof Organic Fruit
8251 RX Dronten
0321 312719
[email protected]   
www.elshoforganicfruit.com