Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maak kennis met de nieuwe Biologisch coördinator voor Bejo Duitsland

Honderd dagen geleden accepteerde Markus Saphörster een nieuwe functie bij Bejo Zaden: biologisch coördinator voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Zijn collega's van Bejo Nederland vroegen hem naar zijn blik op de markt en wat hij wil bijdragen aan de biologische sector:

Maak kennis met Markus

Honderd dagen geleden accepteerde onze Duitse collega Markus Saphörster een nieuwe functie: biologisch coördinator voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Waarom? Niet alleen omdat zijn collega Günter het bedrijf verliet. Zijn keuze voor deze positie in de snelgroeiende markt voor biologische zaden is een natuurlijke voor Markus, die al lang geïnteresseerd is in werken dicht bij de natuur.


 
Markus woont namelijk met zijn vrouw en hun drie kinderen op een kleine boerderij in het westen van Duitsland, waar ze manieren zoeken om zo duurzaam mogelijk te leven. Markus, die 46 is en 12 jaar bij Bejo Samen in Duitsland werkt, houdt ook van het buitenleven, voetbal en tijd doorbrengen met zijn gezin. 

Nu Markus verantwoordelijk is voor biologische activiteiten in alle drie de Duitstalige landen, vroegen we hem zijn mening over de markt en wat hij zal bijdragen aan de biologische sector. 

"Veel consumenten zijn geïnteresseerd in gezonde, biologisch geproduceerde en duurzame voeding. In de komende jaren verwacht ik dat mensen een meer bewuste en doelgerichte manier van leven hebben waardoor de biologische markt nog verder kan groeien in Duitsland en elders", zegt Markus. "Daarom wil ik mijn kennis van en ervaring met zaden, de groentenmarkt en biologische productie bij onze klanten brengen."

"Ik streef naar een open benadering met telers en andere spelers in de markt. Ik ben ook enthousiast over het samenbrengen van mensen uit verschillende groepen, zoals telers, plantenkwekerijen en de biologische organisaties. Op deze manier hoop ik voort te bouwen aan de succesvolle productie en samenwerkingen van Bejo en uiteindelijk de biologische sector te verbeteren."

"Tot nu toe krijg ik positieve signalen en dat motiveert me om de teelt en marketing van groenten in een groeiende biologische markt te verbeteren. Ik kijk ernaar uit om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen samen te werken om oplossingen te vinden." 

Voor meer informatie: www.bejo.nl 

Publicatiedatum: