Met extra aandacht voor bio

Carrefour opent nieuwe Express-buurtwinkel

Op woensdag 11 december werd een nieuwe Carrefour Express-buurtwinkel geopend, gesitueerd in het centrum van Brussel op een steenworp afstand van het Centraal Station in de Koloniënstraat. Het is een winkel die vooral beantwoordt aan de behoeften van de klanten uit de kantoren in de omgeving. Deze nieuwe Express is de eerste van het nieuwe Express-concept. Hij benadrukt wat Carrefour kenmerkt: Act for Food, Bio en restauratie.

Het doel is om mee te gaan met de tijd en te voldoen aan de vraag van consumenten die steeds op zoek zijn naar snelle en gezonde maaltijdoplossingen. Naast het restauratieaanbod biedt deze Express producten die voldoen aan de dagelijkse behoeften van de klant.

De nieuwe Express biedt verschillende sferen op drie niveaus en een totale oppervlakte van ongeveer 200 m². Op de begane grond vinden klanten klassieke basisproducten. Op het eerste niveau zullen ze verleid worden door de verschillende maaltijdoplossingen: saladebar, warme soepen, ter plaatse bereide broodjes, verse pizza’s eveneens gemaakt ter plekke bereid en warme gerechten. En op de mezzanine kunnen ze in een warme, moderne en gezellige sfeer van hun maaltijden te genieten

Een unieke ruimte voor menselijke contacten                                 De moderne winkel straalt een warme sfeer uit, met een tijdloze, authentieke en natuurlijke inrichting in de look van Act for Food. De frisse look creëert een unieke identiteit en laat ruimte voor ontdekking en plezier. Het urban-concept met een positionering tussen horeca en retail met toegankelijke prijzen is ideaal voor een pauze of om er te werken. Het aanbod is afgestemd op de personen die in een van de nabijgelegen kantoren werken of in de buurt wonen, studenten, toeristen, reizigers en voorbijgangers. Mensen die in de nabijgelegen kantoren werken, kunnen ook hun bestelling plaatsen voor de lunch of een vergadering. De winkel heeft als doel het klanttraject te vereenvoudigen en biedt betaaloplossingen via self check-out kassa’s. Een aparte kassa is bestemd voor mensen die gaan eten in de mezzanineruimte.

Maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag, in een inspirerende omgeving
Klanten zijn steeds meer op zoek naar gezonde maaltijdoplossingen met kraakverse ingrediënten die ter plaatse zijn bereid. Duurzaamheid speelt een alsmaar grotere rol in de keuze voor een evenwichtige voeding. De Carrefour Express-winkel van de nieuwe generatie speelt er duidelijk op in. Zo kan de klant kiezen uit een compleet en kwalitatief gamma aan smaakvolle en gezonde maaltijden en snacks, om ter plaatse, op kantoor of onderweg op te eten. De winkel wil praktische oplossingen aanreiken die snel geconsumeerd kunnen worden en bovendien nadruk leggen op nieuwe tendensen en milieuaspecten, zoals verantwoord eten, bio en gezondheid, weinig of geen verpakking en recycling. Deze aanpak kadert perfect in Carrefours ambities om het beste toegankelijk te maken voor iedereen en de verbintenissen die Carrefour aangaat in haar Act for Food-programma.

Smullen maar
De klant heeft een uitgebreide keuze aan bereide maaltijden: verrukkelijke soepen, knapperige pizza’s, belegde sandwiches, heerlijke ovenschotels, een gevarieerde salad bar in zelfbediening of het volledige gamma Lunch Time en Apéro Time. Dit wordt aangevuld met ter plaatse gebakken producten en een reeks bio-referenties in de bakkerijafdeling, een uitgebreid aanbod aan Carrefour Bioproducten en bio-noten of -granen beschikbaar in de bulkmuur, een grote keuze aan ter plaatse voorgesneden fruit, aromatische koffie in zelfbediening ook om mee te nemen, een waaier aan lokale producten met focus op Belgische specialiteiten, alsook fruitsappen, smoothies en andere dranken.

De consumptieruimte is open naar de winkel en biedt in een lounge-achtige omgeving, met comfortabele stoelen en tafels en een gratis wifi-verbinding. Dé plek om elkaar te ontmoeten, een babbeltje te slaan of samen te werken.

Carrefour België opende reeds 13  buurtwinkels in 2019 en voor het einde van het jaar komen er nog vier winkels bij.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven