Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tjebbe van Meeteren, Farm Brothers:

"In 2020 vertellen we een half miljoen mensen over de bodem #eetkoekjes #reddeaarde"

Tholen - Koekjes eten en zo de aarde redden. Daar staat Farm Brothers voor. Met de aankoop van elk pak Farm Brothers biologische koekjes redt de consument een stukje (12cm2) verarmde landbouwgrond in Flevoland, en maakt dit hiermee voor altijd biologisch. "We hebben een mooi en met name lekker product, waardoor we zeker hopen er nog meer fans bij te krijgen. Onze focus ligt vooral op het uitdragen van het verhaal over de gezonde bodem. In 2020 willen we minimaal een half miljoen mensen kennis laten maken met het verhaal achter onze koekjes, en dat je de aarde kunt verbeteren door koekjes te eten. De bodem is zo essentieel en daar gaat het niet goed mee. Wij hopen dat hier veel meer aandacht voor komt. Dat is het grotere effect dat wij hopen te bereiken via de supermarktschappen", vertelt Tjebbe van Meeteren, namens Farm Brothers.

Teamfoto van Farm Brothers. Links op de voorgrond Tjebbe.

Het team achter Farm Brothers is dit jaar meer dan verdubbeld: onder andere Marieke de Goeij (die eerder werkte voor onder andere Unilever, Ben&Jerry's en Tony’s Chocolonely) is als Marketing Manager begonnen. Het assortiment groeide van drie naar zeven producten. De twee laatste nieuwkomers zijn naast biologisch ook nog eens helemaal vegan: Maple Pecan en Brownie Almond. "De reacties zijn heel positief, er is veel waardering voor het feit dat we op de 'vegan-tour' zijn gegaan en honderden bloggers hebben erover gepost. En we hebben het bodem-verhaal ook duidelijker op de verpakking gecommuniceerd. Nu is het zaak om de distributie van onze koekjes verder uit te bouwen, evenals de rotatie. Voorop staat voor ons dat hierdoor nog meer mensen bewust worden van regeneratieve landbouw, gericht op het behoud en herstel van voedsel- en landbouwsystemen."

Farm Brothers koopt dit jaar samen met Stichting Grondbeheer via het Farm Brothers Soil fund een substantieel aantal vierkante meters landbouwgrond. "De aarde is belangrijk en dat willen we graag samen met de Stichting Grondbeheer uitdragen. We zijn heel blij met de samenwerking, we hebben op diverse evenementen honderden mensen goed het verhaal kunnen vertellen."

Op de zijkant van de verpakking communiceert Farm Brothers over het stukje verarmde landbouwgrond dat de consument redt door dit pak koekjes te kopen. Klik hier voor een uitvergroting van deze afbeelding.

Voor meer informatie:

Tjebbe van Meeteren
Farm Brothers
Keizersgracht 285
1016 ED Amsterdam
06 36521445
[email protected]  
www.farmbrothers.com