Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pure and Organic sinds kort distributeur van bio-lecithine uit VS

"Onze biologische lecithine is compleet IP-traceerbaar"

Pure and Organic, een familiebedrijf in Zaandam, is al meer dan 6 jaar actief op de biologische voedingsmarkt. Pure and Organic verhandelt en vult biologische oliën, boter, cacao en gerelateerde biologische producten af. Sinds kort is het bedrijf distributeur van biologische lecithine van zonnebloem, soja en raapzaad uit de Verenigde Staten.

Sinds 1 januari 2019 zijn alle leveranciers van biologische producten in Europa verplicht om biologische lecithine te gebruiken in de vervaardiging van producten. Pure and Organic speelt in op de groeiende vraag naar biologische producten en biologische lecithine door dit op te nemen in haar assortiment. "Onze toepassingen voor bio-lecithine zijn onder andere chocolade, babyvoeding, zuivel, dierenvoeding en persoonlijke voeding", vertelt Rutger Kef, die het bedrijf samen met zijn zus Anouk heeft opgericht. 

Klik hier voor een uitvergroting van deze afbeelding. 

Rutger: "Ons doel is om kwalitatief hoogwaardige biologische producten leveren in een traceerbare en transparante keten. De ruwe olie en zaden worden enkel gesourced uit de Verenigde Staten, Zuid Amerika, Mexico en Europa. We waarborgen de kwaliteit middels verschillende certificeringen zoals USDA organic, Non GMO, SQF, U-Kosher en Skal. Onze bio-lecithine is compleet IP-traceerbaar en wordt geproduceerd in de fabrieken in Arbuckle, Californië USA door Adams Vegetable Oils."

Adams Vegetable Oils is in 1920 opgericht en komend jaar dus 100 jaar oud. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende verwerker en grootste leverancier van speciale oliën wereldwijd. Het IP voorraad beheersysteem is een van de vele controlesystemen die Adams uniek en betrouwbaar maakt als het gaat om kwaliteit.

Waarom is lecithine goed in ons dieet? Anouk: "Eigenlijk wordt door elke cel in je lichaam lecithine, een type lipide, ofwel vet, gebruikt. Daarnaast bestaan je celmembranen, die het passeren van voedingsstoffen in en uit je cellen reguleren, grotendeels uit lecithine. Deze stof zorgt ervoor dat vetten zoals cholesterol en andere lipide, om in vocht op te lossen en zo langzaam uit je lichaam verdwijnen. Dit betekent simpelweg dat dit stofje het lichaam helpt met vet om te gaan en het cholesterol op een natuurlijke manier te verlagen. Veel mensen kunnen daarom gebaat zijn bij voldoende lecithine in hun dieet."

Pure and Organic biedt biologische raapzaad, zonnebloem (vanaf Q1 2020 beschikbaar) en soja bio lecithine aan in IBC's, drums en emmers van 5, 10 en 25 kilogram.

Voor meer informatie [email protected], 06 30152010 en www.pureandorganic.nl 

Publicatiedatum: