Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mariska Werring, Leo de Kock:

"Weerbare rassen zijn voor onze klanten een belangrijke stap in het verduurzamen"

Bij Caithness Potatoes in Emmeloord sprak Mariska Werring, sales manager van Leo de Kock, afgelopen donderdag 28 november op de jaarlijkse bijeenkomst van convenant partners robuuste rassen over de ervaringen van de retail. Het convenant is een groot succes. Dankzij de inzet van de aardappelkweekbedrijven neemt het aantal robuuste rassen snel toe. En de verwachting is dat de doelstelling om in 2020 alleen nog maar robuuste biologische aardappelrassen in het winkelschap te leggen, gehaald gaat worden. 

Leo de Kock en moederbedrijf Agrico zetten zich volgens Mariska met hart en ziel in om de teelt van biologische aardappelen te verduurzamen. "Leo de Kock motiveert haar klanten om in hun duurzaamheidscommunicatie regelmatig te benoemen dat zij meedoen met het convenant, omdat weerbare rassen een belangrijke stap zijn in het verduurzamen van hun assortiment. Op die manier proberen zij de bewustwording van hun klanten te vergroten. En te voldoen aan de toenemende vraag van consumenten naar milieuvriendelijke gewassen. De innovatieve Next Generation rassen van Agrico, met intrinsieke Phytophthora resistentie, stellen Leo de Kock in staat haar klanten zeer goed te faciliteren in hun streven naar een duurzamer aardappelschap”, aldus Mariska.

Voor meer informatie: mariska@leodekock.nl en www.leodekock.nl 

Publicatiedatum: