Komt een vegan bij de biologische slager...

Tholen - Marion van Vught en John Kooijman van de Biologische Slagerij Hilversum ontwikkelen samen met Nienke Ross en Tobias Gorter van Van Die Vegans veganistische producten die in de slagerij worden verkocht.

Marion van Vught vertelt hoe het idee is ontstaan: "In Hilversum ben ik betrokken geweest bij  de Hilversum 100 challenge 2019. Tijdens deze challenge komt een groep ondernemers bijeen die samen kijken wat er allemaal duurzaam mogelijk is. Ik was een keer aan het woord en ik vertelde dat wij ons als slagerij eigenlijk steeds meer aan het ontwikkelen waren als eiwitspecialist. Dit sprak Nienke en Tobias erg aan. Hun passie is lekker koken en het leek hun leuk om eens een keer niet voor de eigen parochie te preken. We hebben besloten om samen vegan-producten[MvV1]  te ontwikkelen voor de slagerij. Wel onder de voorwaarde dat de producten waar we mee werken 100% biologisch zouden zijn."

Met hun plan van aanpak waren ze een van de winnaars van de Hilversum100 challenge. Ze hebben een geldbedrag van € 3.500 gewonnen. Dit helpt om hen een steuntje in de rug te geven bij de ontwikkeling van de producten.

Marion vond het altijd logisch om uit te breiden naar vegetarische en plantaardige producten. De slagerij had al een aantal zelfontwikkelde vegetarische producten in de vitrine liggen. "5 jaar geleden ben ik al begonnen om mijn compagnon en het personeel warm te krijgen voor vega-producten. Mijn moeder kookte al een dag in de week vegetarisch. Zij had een mooi recept ontwikkeld dat een goede imitatie is voor gehakt. Dit recept was ons eerste product. Dus de start heb ik aan mijn moeder te danken."

"Zelf pure en eerlijke vegan-producten ontwikkelen is best moeilijk", vertelt Marion. "Met name het binden is lastig. We hebben zelf al eerder een paar producten ontwikkeld met ei, maar dat kun je bij vegan-producten natuurlijk niet gebruiken."

Marion, John, Nienke en Tobias zijn al verschillende keren in de worstenmakerij van de slager aan de slag geweest. Tot nu toe hebben ze een plantaardige erwtensoep met gerookte wortel en een Thaise pompoensoep ontwikkeld. Voor de kerst zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van een plantaardige variant van de cranberry paté en een Plant Wellington. In de tweede week van december willen ze deze twee producten in de winkel hebben liggen. Ook is het kwartet bezig om Filet American en [MvV2] worst te ontwikkelen. "In de winkel werken we voor de worst met darmen. De vraag is hoe hier een goede vervanger voor te vinden." De producten zijn herkenbaar aan de combinatie van de logo's van de Biologische Slagerij en Van Die Vegans. In de winkel worden de producten strikt gescheiden gehouden. Toeleveranciers zijn ook geïnteresseerd in de producten. Ze kijken naar mogelijkheden om de producten in de verkoop te nemen. 

Marion: "Nienke en Tobias zijn vooral goed in lekker eten maken. De liefde zit er. Mijn compagnon, een slager in hart en nieren, was bijzonder trots op zijn eerste vegan-product. Doordat we een klein bedrijf zijn, kunnen we snel deze producten ontwikkelen. Tobias en Nienke hebben ontzettend leuke ideeën en oplossingen. Het is echt een kruisbestuiving."

De plantaardige soepen lopen goed. De slagerij is zo'n twee weken geleden begonnen met de verkoop. En de soep is elke keer uitverkocht. "Wat ik merk is dat klanten denken dat vega automatisch biologisch is", vertelt Marion. "De verwarring hierover bij klanten is nog groot en dat maakt het voor ons lastig om ons te onderscheiden."

Bekijk de flyer

Voor meer informatie:

Biologische Slagerij Hilversum
Bussumerstraat 50
1211 BL Hilversum
035 623 6910
info@biologischeslagerij.nl
www.biologischeslagerij.nl

Van Die Vegans
06 1849 2017
vandievegans@gmail.com
www.vandievegans.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.