Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zaterdag 7 december: speciale middag over duurzaamheid voor kinderen

Op zaterdag 7 december presenteert Theater De Krakeling een speciale middag voor kinderen over duurzaamheid. 

©Lily's Plastic Pick Up FB

Theater De Krakeling, expert in educatieve theaterprojecten wil kinderen bewuster maken van hun rol ten behoeve van een duurzamere samenleving. De jeugd is de toekomst en daarom kijken ze verder dan vandaag. Ze dagen kinderen en jongeren uit dit ook te doen en daarom organiseren zij een speciaal programma rondom duurzaamheid om samen met de jeugd te kijken naar toekomst. Want hoe ziet deze toekomst er eigenlijk uit?

#JovannaForFuture en ClimateClips 
Tijdens de dag wordt #JovannaForFuture vertoond. Deze jeugddocumentaire is gemaakt door Mirjam Marks voor de serie Mensjesrechten in het kader van 30 jaar kinderrechtenverdrag. In deze documentaire staat een Nederlands kind centraal dat zich druk maakt over het klimaat. De 13-jarige Jovanna is een meisje dat heel dicht bij de natuur leeft in een gezin dat zeer bewust buiten het systeem leeft, zo weinig mogelijk energie verbruikt en zelfvoorzienend is.

Het verhaal van Jovanna wordt versterkt en aangevuld door ClimateClips: korte filmpjes die zijn gemaakt door kinderen wereldwijd. Hierin filmen ze hun omgeving en delen hun gedachten over het klimaat. 

Lilly Platt
De bekende 11-jarige milieuactiviste Lilly Platt is er deze dag bij. Lilly zet zich al sinds 2015 met hart en ziel in voor het milieu. Net als Greta Thunberg staakt ze elke week om aandacht te vragen voor het klimaat. Ze kreeg bekendheid met Lilly's Plastic Pickup waarin ze de strijd aangaat met plastic zwerfafval. Lilly is jeugdambassadeur van de Plastic Pollution Coalition en ambassadeur van de World Cleanup Day.

Programma 15.00 - 17.00u:

  • Klimaat Quiz
  • Scènes: En…Actie!
  • Korte jeugddocumentaire #JovannaForFuture
  • Korte filmpjes / ClimateClips met nagesprek

De presentatie van deze middag is in handen van Nynke Vermuë en De Krakeling Kinderraad. De entree van € 5,00 wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation van Boyan Slat plasticsoupfoundation.org

Voor meer informatie:                                                                             Theater De Krakeling
Nieuwe Passeerdersstraat 1 
1016 XP Amsterdam 
T 020-6245123 
info@krakeling.nl                                                                             www.krakeling.nl        

Publicatiedatum: