Louisa Broens-Visser van gemeente Molenlanden

"Erger jij je ook aan de stapel plastic potjes die je overhoudt na een middagje tuinieren?"

Louisa Broens-Visser van gemeente Molenlanden bezocht op woensdag 27 november de Platformbijeenkomst Groente Hart Werkt!. Op deze bijeenkomst maakte ze kennis met 100% biologisch afbreekbare potjes van WPT en proefde zij een sprinkhanen-bitterbal.

Louisa: "Erger jij je ook aan de stapel plastic potjes die je overhoudt na een middagje tuinieren? Vanmiddag zag ik op de Platformbijeenkomst Groene Hart Werkt! de 100% biologisch afbreekbare potjes van WPT biobased. Eén van de prachtige circulaire initiatieven die hier werden gepresenteerd.

Er waren ook pitches over mycelium als bouwmateriaal (schimmels uit reststromen, nauwelijks energie nodig bij productie), papier van bermgras, toepassingen van waterstof en een prachtige samenwerking tussen onderwijs & bedrijven binnen de kaasacademie. Molenlanden is dit jaar aangesloten bij het platform Groene Hart Werkt! om onze bedrijven te kunnen introduceren in nieuwe circulaire netwerken.

Wil je meer weten? Neem dan vooral even contact met mij op! En ik proefde vandaag een bitterbal van sprinkhaan! De sprinkhaan kwam uit Nieuw Lekkerland en wordt door De Krekerij verwerkt."

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven