Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blik op de markt en haar ontwikkeling op de voorgrond

220 bezoekers bij het vierde bio-vakforum groenten en aardappelen

Begin november kwamen deskundigen uit de branches bio-groenten en bio-aardappelen bijeen in Visselhövede voor scholing en informatie-uitwisseling. Het KÖN organiseerde namelijk voor de vierde keer het 'bio-vakforum groenten en aardappelen'. In het middelpunt van het vakforum stond net als in de voorgaande jaren de blik op de markt en haar ontwikkeling. Marktdeskundigen vulden de gegevens van de Agrarmarkt Informationsgesellschaft (AMI) aan met hun persoonlijke inschatting.

De vakforumbezoekers toonden grote belangstelling in de vraag hoe er meer producten uit de eigen regio op de bio-markt geplaatst kunnen worden en keken daarbij naar voorbeelden uit Nederland.


Vaak, maar niet altijd dezelfde mening: branchedeskundigen discussieerden over de marktcijfers van de Agrarmarkt-Informationsgesellschaft, voorgedragen door Christine Rampolt en Gabriele Held. Van links naar rechts: Daniel Krücken (Böhmer), Henning Niemann (KÖN), Hubert Merz (Bio-Gemüse EZG), Jan Groen (Green Organics), Carsten Niemann (BioKartoffel Nord), Boris Voelkel en Reinhard Meyer (ÖkoKontor). Foto: Ulrike Hoffmeister

Met 220 deelnemers, waaronder 100 telers, was de branchebijeenkomst ten opzichte van vorig jaar met nog eens tien procent gegroeid. 

Voor meer informatie:

Henning Niemann
Tel. 04262/9595-63
[email protected] 

Publicatiedatum: