Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Doorstart A.C. Hartman: 'bedrijf draait op volle bezetting door'

Tholen - Gistermiddag werd bekend dat de Best Fresh Group de activa van de failliete kwekerij A.C. Hartman in Sexbierum overnam. Daarmee is een doorstart gerealiseerd en kan de productie en de levering van bestaande klanten definitief doorgang vinden, zo bevestigden de curator, een woordvoerder namens Best Fresh Group en Bakker Barendrecht.

Tijdens de overnamegesprekken, die startten na de faillissementsuitspraak op 1 november, draaide de teler van komkommers, paprika's en tomaten op de volle 58 hectare 'gewoon' door. "Een groot voordeel, waardoor een snelle doorstart mogelijk bleef", vertelt curator Hillie Lunter de dag na het nieuws over de doorstart. "Best Fresh heeft de activa overgenomen, dat wil zeggen de onroerende zoals de glasopstanden en alle roerende zaken zoals machines en dergelijke en kan een frisse start maken.'

Faillissementsonderzoek staat los van doorstart
Het faillissement is daarmee nog niet beëindigd. "Wij gaan nu, na een periode van intensieve overnamegesprekken, onderzoek doen naar de oorzaken van het faillissement. Conform de regels zal ik binnen vier weken een eerste verslaglegging doen, daarna gevolgd door een update elke drie maanden."

Ook de crediteuren zullen geïnventariseerd worden. "Best Fresh staat daar volledig buiten", verzekert Lunter.

Kwekerij erbij
Voor Best Fresh zal de komende periode de focus liggen op kennis maken met het personeel (zeventig man vast), de afnemers en de teeltmethoden. Met de overname krijgt het import- en exportbedrijf er een flinke kwekerij bij, zo laat woordvoerder Dick Braakhekke namens Best Fresh weten. "Dat wilde het bedrijf graag en met Hartman deed die kans zich nu voor." 

De 'normale belevering' van de klanten zal via Hartman doorgaan. "Met als voordeel dat via Best Fresh ook rechtstreeks aan retailers geleverd kan worden, als klanten dat willen", zo stelde Braakhekke. Het management van Best Fresh wilde zelf nog niet ingaan op verdere details. "De inkt is net droog." De komende periode zal duidelijk moeten worden wat er aan investeringen gedaan gaat worden.