Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lancering Pop-up Store Lekker Vega: de store is tot en met 16 november open

Overstappen op een vega levensstijl is deze week in een paar minuten gedaan. Op station Utrecht Centraal opent Lekker Vega tot en met zaterdag 16 november een Pop-up Store. Hier vindt de reiziger alle informatie die nodig is om probleemloos de stap naar een vegetarische voedingswijze te zetten.

Dinsdagochtend werd de Store feestelijk geopend met de lancering van LEKKER VEGA-Keurmerk, een nieuw keurmerk voor vega-restaurants. Het predicaat Lekker Vega-Restaurants wordt in de categorieën brons, zilver en goud uitgereikt aan restaurants met een goed en lekker vegetarisch aanbod. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met Isabel Boerdam, initiatiefneemster van de jaarlijkse ‘Week zonder Vlees’. Als eerste ontving Marion Pluimers, chef en eigenaar van restaurant Loff in Breda het LEKKER VEGA-Keurmerk 'Goud'.

Het wordt de reiziger in werkelijk alle opzichten gemakkelijk gemaakt. Men kan zich ter plekke inschrijven op de 30 dagen ‘non challenge’. Hiermee wordt de deelnemer dertig dagen lang voorzien van vegetarische recepten waardoor een kijkje in de vegetarische keuken binnen ieders bereik komt. Het gaat om een volledig vernieuwde versie van de eerdere challenge waar al 18.000 mensen aan deel hebben genomen. Actrice Elle van Rijn, acteur Joost Buitenhuis en dj Joost Burger (SLAM FM) waren de eersten die aan de vernieuwde (non)challenge hebben deelgenomen.

Dat iedereen zelfstandig voor (meer) vegetarische en plantaardige voeding kan kiezen, bewijst ook de presentatie van het V-Label-Keurmerk in de Pop-up Store. Er zijn in Europa inmiddels 40.000 artikelen met dit logo (een ‘V’ met blaadje) in de categorieën ‘vegetarisch’ en ‘vegan’. De Vegetariërsbond is zowel de afzender van het ‘Lekker Vega’-concept als licentiehouder van het V-Label-Keurmerk in Nederland. Dit jaar viert de organisatie haar 125-ste verjaardag. Wie jarig is trakteert: de bezoekers van de pop-up store kunnen dagelijks winkelwagentjes met 125 euro aan V-Label Keurmerk-producten winnen.

Voor meer informatie over vegetarisch eten: www.lekkervega.nl en www.vegetariers.nl

De Pop-up Store bevindt zich in de hal van Utrecht Centraal tussen spoor 19 en spoor 20. De Store is geopend tot en met zaterdag 16 november.

Publicatiedatum: