Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanmelden voor Ekoland Innovatieprijs kan nog tot 15 november 2019

De Bio-beurs is ook in 2020 het decor van de uitreiking van de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw. De jury roept lezers op om bedrijven voor te dragen.

Ekoland reikt de Innovatieprijs tijdens de Bio-beurs in Zwolle al voor de dertiende keer uit. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan biologische boeren en tuinders die inspireren door te innoveren. Vorig jaar ging Overesch Ecologische Landbouw er met de prijs vandoor, op de voet gevolgd door Doornik Natuurakkers en Het Derde Erf. De komende maanden gaat de jury op zoek naar waardige opvolgers.


De familie Overesch ontvangt de Ekoland Innovatieprijs 2019

De jury, bestaande uit Gea Bakker, Maria van Boxtel, Bart Fokkens, Lex Kruit, Geertje Schlaman en Kees van Veluw, selecteert uit de aanmeldingen een aantal genomineerden. Deze bedrijven worden vervolgens bezocht door de jury, zodat die met eigen ogen kan zien hoe er geïnnoveerd wordt op de diverse bedrijven.

De Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw omvat ook dit jaar weer een geldbedrag, ter beschikking gesteld door de Rabobank. De Rabobank ondersteunt de prijs voor innovatieve koplopers in de agrarische sector met 1.500 euro voor de eerste, 750 euro voor de tweede en 250 euro voor de derde prijs. Vanuit de ‘Growing a better world together’-strategie wil de Rabobank bijdragen aan een duurzame voedselvoorziening. Biologische landbouw heeft veel aandacht voor mens, dier en natuur, en past goed in deze strategie. De firma Kopersporen sponsort de prijs met de bekende koperen schep en plantschopjes.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Bio-beurs, op 22 januari 2020.

Geïnteresseerden kunnen nog tot 15 november a.s. een potentiële kandidaat voor de prijs aanmelden via  www.ekoland.nl/innovatieprijs. Zij mogen ook hun eigen bedrijf aanmelden.

Publicatiedatum: