Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biologische avocado's moeten betaalbaar zijn voor consumenten"

De aanvoer van biologische avocado's uit Mexico ziet er goed uit. 

"We verkeren nu in de positie dat we tot aan de Superbowl kunnen leveren," zegt Maria Elena Alvarez van A&A Organic Farms uit Watsonville, Californië. "We hebben een goede beschikbaarheid in de maten 48 - 60."

De avocado's zijn afkomstig uit Michoacán in Mexico, waar het seizoen in september op tijd begonnen is. "Sindsdien is de aanvoer goed. De markt kan soms volatiel zijn omdat iedereen zijn fruit tegelijk verlaadt. We worden dan overspoeld met product en zijn genoodzaakt lagere prijzen te hanteren. Als het product opraakt dan gaan de prijzen weer omhoog. Dit jaar is de aanvoer echter vrij goed gespreid."

Nu de aantallen uit Californië snel dalen, evenals die uit Peru, heeft Mexico de markt grotendeels voor zichzelf. 

Sterke vraag houdt aan
De vraag naar de populaire fruitsoort blijft onverminderd sterk. "Ons biologische programma wordt ieder jaar verder uitgebreid. We hebben onze import verdubbeld ten opzichte van vorig jaar," zegt Alvarez. "Vanwege de lagere prijzen zijn biologische avocado's voor een grotere groep klanten bereikbaar geworden. Voordien was er een beperkte groep mensen waarvoor dit prijsniveau haalbaar was. Inmiddels zijn de prijzen gedaald."

Momenteel kosten biologische avocado's maat 48 €34,46 tot €39.00 en biologische avocado's maat 60 tussen de €31,74 en €36,28. 

"Er is momenteel een redelijk prijsverschil tussen biologische en conventionele avocado's," zegt Alvarez. "Vaak zien we dat de conventionele afzet de hele avocadomarkt aanjaagt en meestal moeten de prijzen van biologische avocado's hieraan aangepast worden. We kunnen niet zulke grote prijsverschillen hebben."

Telers beginnen nu aan het piekseizoen. "Afhankelijk van de vooruitgang zullen we dit prijsbereik aan kunnen houden. Deze prijzen zijn gunstiger voor de consument maar nog altijd goed," legt Alvarez uit. "Ik denk dat we wel wat aanbiedingsprijzen zullen zien die lager zijn in de aanloop naar de Superbowl. Wanneer er echter een bepaald prijsniveau wordt bereikt dan zijn Mexicaanse telers niet tevreden en stoppen ze met de export. We hebben dit jaar na jaar meegemaakt."

 

Voor meer informatie:
Maria Elena Alvarez
A&A Organic Farms Corp.
Tel: +1 (831) 768-0300
[email protected]
www.aaorganic.com

Publicatiedatum: