Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sander De Proost, BelOrta

"Prijzen voor biologische AGF zijn vaak een stuk stabieler dan voor conventionele producten"

Tholen – Het biologisch hardfruit- en wintergroentenseizoen is bij BelOrta weer losgebarsten. Het glasgroentenseizoen is op zijn einde gekomen en de laatste aanvoer gaat momenteel de deur uit. “We zitten op het moment in de grote overschakeling tussen de zomer- en wintergroente. Vanwege het kouder wordende weer is er wel wat vraag naar biologische wintergroente”, vertelt Sander De Proost van BelOrta Bio. “Pompoenen, prei en pastinaak zijn deze dagen zeer populair, net als de appelen en peren.”

“We zien de laatste jaren dat de grote retailers hun biologisch assortiment blijven uitbreiden. Daarom streven wij naar het aanbieden van een zo’n breed mogelijk assortiment van biologische producten. Hierdoor trekken we niet alleen retailers aan, maar ook speciaalzaken, foodservice en marktkramers. We zien dat ook nieuwe, soms kleinere partijen steeds beter hun weg vinden naar het bio-gamma, waardoor de vraag naar bio ook op dat vlak toe blijft nemen”, aldus Sander. “Doordat we in een echte vraagmarkt zitten, zijn de prijzen ook een stuk stabieler dan op de conventionele markt.”

Toch is het volgens De Proost een uitdaging om te groeien in assortiment. In België (en Nederland) is het voor telers niet evident om over te schakelen op biologisch telen vanwege de lange omschakelperiode. “Zeker het vinden van biologische glasgroententelers is zeer lastig, waardoor het soms moeilijk is om aan de vraag te voldoen. Toch proberen we te voorkomen dat bedrijven biologische groenten en fruit uit het buitenland gaan halen. Daarom investeren we volop in het warm maken van telers om over te stappen op bio-teelt. Dit doen we echter altijd gecontroleerd omdat we gericht willen groeien om positieve resultaten te blijven behalen.”

Voor meer informatie:
Sander De Proost
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 (0)471 49 0894
sander.deproost@belorta.be     
www.belorta.be