Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reactie op opiniestuk 'Koop geen biologische waar'

"Het is voor de 'goedwillende leek' niet eenvoudig om verantwoorde keuzes te maken"

Afgelopen zaterdag verscheen in het FD het opiniestuk 'Koop geen biologische waar' van Ralf Bodelier waarin hij zegt niet te snappen waarom mensen kiezen voor biologisch voedsel terwijl het Nederlandse voedsel gezonder en gevarieerder is dan ooit.

Françoise van den Broek-Serlé van Duoinlog reageert hierop: "Het is voor de 'goedwillende leek' niet eenvoudig om verantwoorde keuzes te maken. Aan de ene kant wil je zo gezond en puur mogelijk voedsel eten. Aan de andere kant stelt Ralf Bodelier dit weekend in het FD dat biologische producten een veel grotere aanslag doen op het totale systeem, dan de hoogwaardige intensieve landbouw zoals wij die in NL kennen. Zo is de opbrengst van biologische landbouw gemiddeld 30% lager, dit maakt voedsel veel duurder en maakt ook, dat er veel meer ruimte voor nodig is. We moeten nog heel veel uitzoeken voor we écht weten wat duurzame, verantwoorde keuzes zijn en dat zal nog heel wat onderzoek en discussie vergen (denk bijvoorbeeld aan het stoken van biomassa). Interessante tijden waar nog lang niet alle antwoorden voor handen zijn."

Lees het artikel in het FD

Bron: LinkedIn

Publicatiedatum: