Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Curatoren sturen aan op nog deze week duidelijkheid

Volop interesse in doorstart A.C. Hartman

Tholen - De rechtbank in Leeuwarden heeft vrijdagnamiddag het faillissement uitgesproken over paprika- en tomatenkwekerij A.C. Hartman én deze week staan er al overnamegesprekken op de rol. Dat is de laatste stand van zaken bij het faillissement van de kwekerij uit het Friese Sexbierum, nadat afgelopen vrijdag in de loop van de ochtend door grootaandeelhouder The Fruit Farm Group bekend werd gemaakt dat faillissement was aangevraagd.

Doorstart
Ronald Klarus van het Yspeert Advocaten, het kantoor waarbij ook aangesteld curator Hillie Lunter werkt, liet maandagochtend weten dat men volop in de 'inventarisatiefase' zit. "Na bekendwording van het faillissement hebben diverse partijen zich gemeld, ook deze ochtend nog. Het wereldje is klein. Er wordt nu gekeken of een doorstart mogelijk is."

Er wordt door de curatoren aangestuurd op duidelijkheid deze week nog. "We willen snel met alle partijen in gesprek, want het gaat om teelt en daarbij loopt de handel elke dag door."

Speculeren over oorzaken
Of ook The Fruit Farm Group (TFFG) zich gemeld heeft, kon Klarus niet zeggen. Maar "als zij zich melden, gaan we in gesprek. Wij sluiten niemand uit en roepen geïnteresseerden op zich zeker ook nog te melden, zodat er snel duidelijkheid is en er goede afspraken met de crediteuren kunnen worden gemaakt."

Met het faillissement komt in één klap een teeltbedrijf van serieuze omvang (zo'n 60-70 hectare) vrij. Over de exacte oorzaak of de laatste druppel wordt inmiddels gespeculeerd. Zo zou een verloren rechtszaak aangaande aardwarmte, waarvoor subsidie terugbetaald moet worden, hebben meegespeeld in het besluit van TFFG. "Het is nog te vers om daar echt iets over te zeggen, maar ik vermoed dat er ook nog wel andere oorzaken aan het faillissement ten grondslag liggen", aldus Klarus die deze week met meerdere curatoren aan de zaak werkt. 

'Solide basis'
Namens het CNV was Sijtze de Bruine het laatste jaar bij het noodlijdende bedrijf betrokken. Hij liet weten te hopen op 'een goede overnamekandidaat, eentje zónder lijken in de kast'. Volgens de vakbondsonderhandelaar is het faillissement niet volledig logisch. Hij wijst daarbij op de solide positie van het teeltbedrijf met bijvoorbeeld Albert Heijn als grote afnemer. 

Voor meer informatie:

Yspeert Advocaten
faillissementen@yspeert.nl