Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Brexit-update

EU geeft Britten 'Flextention' tot 31 januari

Na een week waarop alle partijen afwachten wat de ander zou gaan doen, is er maandagochtend meer duidelijk geworden over het 'hoe-nu-verder'. Donald Tusk kondigde aan dat de 27 lidstaten die straks verder moeten zonder het VK hebben ingestemd met een nieuwe deadline voor de Brexit naar 31 januari. Als het akkoord voor die tijd geratificeerd wordt, dan verlaten de Britten de EU eerder. Mogelijke data daarvoor zijn 1 december of 1 januari.

De Nederlandse land- en tuinbouw exporteert jaarlijks voor 8 miljard euro naar het VK. Dit betreft vooral groenten en fruit, vlees, bloemen en planten, zuivel, suiker, zaden en pootgoed. De Britse land- en tuinbouw exporteert voor 2 miljard euro naar Nederland. Een 'no-deal' Brexit is daarom voor de meesten niet gewenst. Met een deal zal er een transitieperiode volgen tot eind 2020 waarin het VK nog grotendeels de regels van de EU blijft volgen.

Voor meer Brexit, volg de liveblog van The Guardian.

Bron: the Guardian, NOS, LTO

Publicatiedatum: