In de maand waarin Abbot Kinney's haar vijfjarig bestaan viert, introduceren zij een alternatief voor Griekse yoghurt: Coco Greek Style. Hiermee gaan ze terug naar de plek waar alles 500 jaar voor Christus begon: Griekenland. Veganisten en vegetariërs komen al eeuwenlang voor, maar volgens geruchten werd veganisme voor het eerst bekend toen de bekende Griekse wiskundige en filosoof Pythagoras besloot veganistisch te eten. Hij stond destijds alleen in de strijd, maar volgens De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zijn er nu zo’n 121.000 vegans in Nederland (dat is 2,5 keer zoveel mensen als in 2014) die, net als Abbot Kinney’s, hun bijdrage leveren. Dit nieuwe product is de 10e innovatie uit de keuken van deze Nederlandse start-up met de missie om van non-dairy the new ordinary te maken. Flipping your standard is nu nóg makkelijker, The Coco Greek Style, is vanaf deze week verkrijgbaar bij Marqt en Ekoplaza.

Plantaardige eiwitten tonen spierballen
Met de lancering van Abbot Kinney's Coco Greek Style is er nu ook een plantaardige variant die liefhebbers op de nacho's kunnen gebruiken of als topping op een kom dampende pompoensoep. Wie ooit in Griekenland was, weet dat ze het goede leven daar behoorlijk onder de knie hebben. Door het beste te maken van kwaliteitsingrediënten, hebben de Grieken de noot tot pure perfectie gekraakt. Dit inspireerde Abbot Kinney’s om, door andere ogen, te kijken naar Griekse yoghurt. In een zoektocht naar de beste plantaardige variant omarmden ze het originele recept en lieten de tijd verder het werk doen. 100% biologische kokosmelk, juiste yoghurtculturen en amandelproteïnen in combinatie met het fermentatieproces leveren deze plantaardige Griekse yoghurt op. De Coco Greek Style heeft hetzelfde vetpercentage als de variant op zuivelbasis en is rijk aan plantaardige eiwitten, ideaal voor of na het sporten of op momenten dat men even wat langer moet doorgaan.

Plantaardig en verantwoord | dé voordelen van Coco Greek Style

  • Bevat hetzelfde proteïne- en vetgehalte als de zuivelvariant.
  • Uniek en innovatief gebruik van rijke amandelproteïne (eiwitten die je nodig hebt voor de opbouw en het behoud van spiermassa).
  • Puur, biologisch, 100% plantaardig en zonder toegevoegde suiker.
  • Romig en dik en in veel verschillende recepten met uiteenlopende toepassingen te gebruiken.

Abbot Kinney's wil zuivelroutine doorbreken
Uit onderzoek* blijkt dat de helft van alle Nederlanders die plantaardige melk drinken tegelijkertijd ook nog zuivel in de ijskast hebben staan. Eén derde zegt dit te doen omdat ze simpelweg niet willen stoppen met het drinken van zuivel en 20% wijdt het aan routine. Precies deze routine wil Abbot Kinney’s doorbreken en ze zijn aardig op weg. Inmiddels bestaan zij alweer vijf jaar, iets wat ze vieren met de lancering van Coco Greek Style. In vijf jaar tijd produceerden ze maar liefst 5,5 miljoen plantaardige yoghurts en ijsjes, waarmee ze 368 ton CO2 bespaarden. Vergelijkbaar met 2.944 retourtjes met het vliegtuig van Amsterdam naar Londen of het gebruik van 110.400 kilo kantoorpapier, om precies te zijn. Maar dit is nog maar het begin. Abbot Kinney’s maakt van plantaardige zuivel de norm door te laten zien dat plantaardig eten nu en in de toekomst gewoon lekker kan zijn. Over een paar jaar willen ze het grootste plantaardige yoghurt en ijs merk van Europa zijn.

Abbot Kinney’s Coco Greek Style is vanaf nu verkrijgbaar bij alle vestigingen van Ekoplaza en Marqt en kost €3,94.

De plantaardige alternatieven voor zuivelproducten van Abbot Kinney’s op een rijtje:

  • Plantaardige yoghurt op basis van kokosmelk of amandelen: Coco
  • Start Naturel | Coco Start Mango | Coco Start Raspberry | Almond
  • Start Naturel en Almond Start Banana
  • Plantaardig ijs op basis van kokosmelk of amandelen: Coco Frost
  • Naturel | Coco Frost Strawberry | Coco Frost Cacao | Coco Frost
  • Vanilla | Coco Frostick en Almond Frostick

Over Abbot Kinney's 
Bewuste keuzes maken op het gebied van duurzaam en (h)eerlijk eten is voor consumenten niet altijd even makkelijk. Abbot Kinney's helpt door de betere keuzes lekkerder te maken en biedt plant-based alternatieven voor zuivel die goed smaken waardoor niet hoeft te worden ingeleverd op smaak of kwaliteit. Abbot Kinney's, opgericht in 2014, is een bedrijf uit Amsterdam dat graag een rol wil spelen in de transitie van ons voedselsysteem naar een duurzaam model. Dit betekent een economie zonder klimaatverandering, dierenleed door de bio-industrie en uitbuiting van mensen.

Voor meer informatie: www.abbotkinneys.com