Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Rode bio-uien superduur, markt voor gele bio-uien juist zwak"

Tholen - De oogstwerkzaamheden zorgen voor genoeg drukte in de Hollandse uien. "Door het natte weer liggen er nog heel wat uien te wachten om van het land gehaald te worden. Zo moeilijk als het deze zomer regende, zo makkelijk regent het nu", constateert Jan Franje van Franje Onions. "Kwalitatief zorgt dat voor grote verschillen. Als de uien mooi op het land liggen, gaat het goed, maar er liggen ook uien in de blubber."

De uienmarkt kenmerkt zich momenteel door een brede vraag. "De baalprijzen zijn erg stabiel met een niveau tussen de 18 en 20 cent. Als de vraag zo blijft, zie ik het vervolg van het seizoen wel zitten. Maar dan moet de export naar Afrika niet al te veel haperen, want dat is toch de kartrekker. Volgende week vertrekt er in elk geval weer een boot", vertelt Jan.

"Druk is het momenteel sowieso, want naast het afland werk, zijn we ook druk met de zaadselectie en hebben we deze week ook weer een start gemaakt met het planten van de winteruien. Alleen de handel in gele bio-uien is heel zwak. Nu is dat vrij normaal voor de tijd van het jaar. Als mensen nog uit hun tuintje eten, blijft de vraag naar bio-uien altijd achter. Uitzondering zijn de rode uien, die zijn op het moment megaduur!"

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
[email protected] 
www.franjeonions.nl