'Supersized' bio-teelt: video over Spaanse bio-landbouw

In slechts enkele jaren is Spanje de onbetwiste leider van de biologische landbouw in Europa geworden. De provincie Almeria is het hart van de intensieve landbouw van het continent en heeft het aandeel van de biologische landbouw de afgelopen tien jaar zien groeien van 1,4 tot 10,3 procent.

Tomaten, komkommers en paprika's zijn in Almeria de basis van biologische teelt geworden. Ongeveer 80 procent van deze biologische producten wordt naar andere Europese landen geëxporteerd, waar consumenten het label beschouwen als een symbool van duurzaamheid.

Het televisieprogramma Down to Earth bracht hierover verslag uit in het zuiden van Spanje, te midden van het grootste kassencomplex ter wereld. In slechts enkele jaren is Spanje de onbetwiste leider van de biologische landbouw in Europa geworden. "Maar is intensieve biologische landbouw een echte oplossing voor de planeet? We komen er meer over te weten."

Bron: France 24


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.