Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

People's Farm winnaar eerste Limburg Duurzaamheid Award

In de schouwburg van Venray werd op maandagavond 7 oktober de Limburg Duurzaamheid Award uitgereikt. Van de 23 genomineerde ondernemingen ging het Skal-gecertificeerde groentebedrijf People's Farm uit Maasbree er met de prijs vandoor. De twee andere genomineerde agrarische ondernemers, pluimveebedrijf Kipster uit Castenray en paddenstoelenkwekerij Zwamburg uit Schimmert, stonden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Op de website www.limburgduurzaamheidaward.nl staat meer over de prijswinnaars:

In de moestuin van People's Farm wordt op kleinschalige, maar efficiƫnte en duurzame wijze geteeld. Er wordt met kleine lichte werktuigen gewerkt en de bedden waarin de groenten groeien, blijven onbereden. Dit heeft een positief effect op het bodemleven en daarmee de bodemgezondheid. Datzelfde geldt voor de wisselende teelten die in de moestuin plaatsvinden en waarmee bodemuitputting wordt voorkomen. Dit gebeurt op biologische duurzame wijze.

De prijswinnaars (still uit onderstaande video). 

Kipster houdt zich bezig met de vraag hoe we de wereld op een eerlijke manier kunnen voeden, zonder mensen uit te sluiten, de natuur uit te putten en dieren onnodig te kwellen. De Kipstereieren zijn de eerste, en vooralsnog enige, klimaatneutrale eieren met het maximale aantal van 3 sterren in het Beter Leven Keurmerk van de Nederlandse Dierenbescherming en het Planet Proof Stempel van Stichting Milieukeur.

Zwamburg kweekt duurzame, eetbare paddenstoelen op de reststromen van Limburg. In haar nieuwe duurzame kwekerij maakt Zwamburg gebruik van koffiedrab om oesterzwammen op te kweken. Koffiedik haalt zij op bij verschillende lokale bedrijven om de CO2 footprint zo laag mogelijk te houden. Na het kweken wordt het uitgewerkte koffiedik naar een composteerder gebracht, zodat het weer aan de natuur wordt teruggegeven.

Limburg Duurzaamheid Award
De Limburg Duurzaamheid Award is een initiatief van de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray en sluit aan bij de ambitie van Venray om de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Venray was in augustus voor het derde jaar op rij etappefinishplaats van de BinckBank Tour.

De 23 genomineerden waren: A New Me; ACS cleaning; AGMI Traffic & Lighting; Dekkers Tweewielers; Electric Dutchman; Fairtrade Venlo-Venray; Frisfabriek; Kerkrade jouw duurzame toekomst; KERNgezond; Kipster; Knoest; Koningslust voetbalclub; Munckhof; MV Energietechniek; NewDay Design; People's Farm; Stadskantoor Venlo; Superlocal; THT New Cool; Tiny House Limburg; Vissers Energy/Van Kessel Olie; Waterschapsbedrijf Limburg; Zwamburg.

Bekijk hier een compilatie van de uitreiking:

Voor meer informatie over People's Farm: www.peoplesfarm.nl  

Publicatiedatum: