Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dick Hordijk, CEO Royal Agrifirm Group

"We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler"

Het Belgische mengvoederbedrijf Quartes gaat nauw samenwerken
met Agrifirm. Beide bedrijven hebben in België een bewezen staat van dienst in de mengvoederindustrie en hun activiteiten sluiten goed op elkaar aan. De strategische samenwerking en de uiteindelijke overname door Royal Agrifirm Group moet er toe leiden dat, door het delen van kennis en het bouwen van een efficiënte organisatie, nog betere toekomstperspectieven geboden worden voor leden, klanten, handelaren en medewerkers.

Quartes, met fabrieken in Roeselare, Hasselt en Deinze en zijn akkerbouw toeleveringsbedrijf Agri-Activ, vervullen in België een leidende positie in de mengvoedersector. “Ons bedrijf is toekomstgericht en denkt aan het beste voor zijn klanten en handelaren enerzijds en zijn medewerkers anderzijds,“ legt Frederic Boone, Algemeen Directeur Quartes, uit. “Deze samenwerking biedt een strategische versterking voor onze bedrijven en biedt voordelen voor onze klanten, handelaren en medewerkers.”

Dick Hordijk, CEO Royal Agrifirm Group, ziet uit naar de samenwerking: “We verwelkomen met Quartes een belangrijke speler die, samen met de vestiging van Royal Agrifirm Group in Drongen en Grobbendonk, de positie van ons en onze klanten op de Belgische markt enorm zal versterken.” Quartes en Agri-Activ worden op den duur onderdeel van Royal Agrifirm Group. “België is voor Agrifirm een belangrijk land om verder te investeren.” Dit beaamt Ronald van de Ven, directeur
Agrifirm NWE: “We geloven in de kracht en hoogwaardige kwaliteit van de veehouders en telers in België. Door deze samenwerking met Quartes ontstaat een sterke lokale binding met de klanten”. Commercieel Directeur Quartes Filip De Clercq bevestigt dat: “Door onze krachten te bundelen en deze strategische schaalvergroting staat Quartes sterker in de Belgische markt en kan er samen gewerkt worden aan een toekomstbestendige voedselketen.”

Alle medewerkers blijven werkzaam voor het bedrijf Quartes en Agri-Activ en het nieuwe management-team wordt gevormd uit vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Het hoofdkantoor van de voorgenomen onderneming zal in Deinze gevestigd worden en de vestigingen worden gehandhaafd; De mengvoederproductie zal verdeeld worden over vier fabrieken: Roeselare, Grobbendonk, Deinze en Hasselt.

Voor meer informatie: www.quartes.com & www.agrifirm.com.

Publicatiedatum: