Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duizenden bezoekers op Festival B in Drachten

Op zondag 20 oktober vond het Festival B in de Stadsschouwburg De Lawei plaats. Duizenden bezoekers kwamen deze zondag naar Drachten. 

Op de mark stonden ruim 40 standhouders met de mooiste producten: mensen die zich met hart en ziel inzetten voor een schonere, gezondere aarde. "En dat is waar Festival B over gaat: bodem, boeren, bijen en dat in relatie tot onze gezondheid," zegt Harmien Haan van de organisatie van het festival.

Buiten stond de Gezonde Huiskamer van Nederland. Hier konden de bezoekers een leefstijlcheck doen en voor vragen hierover konden ze  terecht bij een viertal coaches/therapeuten. De Lawei verzorgde de  lunch op basis van recepten van Rineke Dijkinga. Verder waren er foodtrucks met biologische koffie en thee, lunches: soep, curry, broodjes gezond en broodjes paddenstoelenburger, hartige poffertjes en ijs.

Carolina Verhoeven van Culinair Erfgoed vertelde alles over het bewaren van voedsel, over inmaken en fermenteren. En Brenda Bas van Green Yourself demonstreerde hoe gemakkelijk je heerlijke smoothies, smeersels en soepjes maakt met een hogesnelheidsblender.

Zoals gezegd was de belangstelling groot, alle zalen zaten vol. Er waren verschillende lezingen door: Rineke Dijkinga, Rens Kroes, Juglen Zwaan, Yvo Sijpkens, Marc Siepman, Nienke Gottenbos, De Groene Zuster, Green Evelien, Rika Lukac, Farm Brothers en last but not least door Jan Terlouw, samen met zijn dochter, Sanne Terlouw. Iedere spreker benadrukte op zijn of haar manier de noodzaak van betere zorg voor onze aarde. "Het is tijd om te stoppen met afwachten, om maatregelen te nemen en om bewust te kiezen.

Publicatiedatum: