Bio-boer Bartele Holtrop in Fryslân DOK 'Baas op eigen erf'

Boeren stappen op de tractor naar Den Haag om te protesteren tegen het overheidsbeleid. Veel boeren zijn onzeker over hun toekomst. De Fryslân DOK 'Baas op eigen erf' gaat over twee boeren op zoek naar een ander pad.

Het melkquotum, de fosfaatrechten en nu de stikstofproblemen. Welke plannen kunnen boeren maken? Wanneer nemen ze de beslissing om op oude voet verder te gaan ​​of het roer om te gooien? Bijvoorbeeld om Nederland te verlaten en elders je geluk te zoeken. Of neem de stap om op een heel andere manier te boeren. De Friesland DOK 'Baas op eigen hiem' van Albert Jensma uit 2017 is nog steeds zo actueel als toen.

Boeren vragen zich af: is er nog een toekomst voor de kinderen in het oude familiebedrijf? Bartele Holtrop uit Rotstergaast was ongelukkig en verliet het bedrijf met zijn vader. Hij begon omdat hij niet alleen boer wilde worden, maar ook blij wilde zijn met zijn nog jonge huishouden, een nieuw biologisch bedrijf op basis van zijn eigen filosofie.

Fryslân DOK 'Baas op eigen erf'
26 oktober 15:30 uur op NPO2 (Nederlandse ondertitels, herhaling 27 oktober 13:00 uur)
27 oktober 17:00 uur op Omrop Fryslân om 17:00 uur (herhaling elk uur)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.