Marian Blom voorzitter dialooggroep 'organic farming'

Bio-beweging aan het roer van twee civiele dialooggroepen

Op 16 oktober werd de voorzitter van IFOAM EU, Jan Plagge, herkozen als voorzitter van de civiele dialooggroep voor algemeen landbouwbeleid. Vicevoorzitter van IFOAM EU, Marian Blom, werd gekozen als voorzitter van de civiele dialooggroep over het beleidsthema 'organic farming'.

De verkiezing vindt plaats op een cruciaal moment in de politieke arena. Een nieuw gekozen Europarlement en Europese Commissie zullen hun taken oppakken. Beiden willen Europa groener maken als antwoord naar Europese burgers en maatschappelijke bewegingen van de afgelopen maanden. De verkiezing van Plagge en Blom is een erkenning van de capaciteit van de bio-landbouw om maatschappelijke voorstellen aan Europese en nationale beleidsmakers voor te leggen. 

Jan Plagge: "Ik ben vereerd door het vertrouwen van telerorganisaties, milieu ngo's en veel andere aandeelhouders in de voedings- en landbouwsector in mij om een constructieve dialoog op gang te houden onder alle maatschappelijke vertegenwoordigers voor het verkrijgen van een nieuw algemeen landbouwbeleid dat goed is voor het algemeen belang. Bio-landbouw is een succesvolle manier om biodiversiteit te beschermen en om landbouw onderdeel te maken van de oplossing voor het klimaat en het verbeteren van de levensomstandigheden van telers. Ik ben ervan overtuigd dat bio-landbouw een belangrijke brug kan vormen in de transformatie van voedings- en landbouwsystemen met een krachtige bijdrage van de European Green Deal en de 'van bedrijf tot tafel'-strategie."

Marian Blom: "Ik ben vereerd dat de bio-aandeelhouders mij en IFOAM EU vertrouwen. Als voorzitter wil ik de dialoog tussen aandeelhouders met interesse in bio-voeding en landbouw en de EU Commissie verbeteren. Ik denk echt dat er meer dialoog moet zijn in een civiele dialooggroep en dat de ontwikkeling van een nieuw EU bio-actieplan een mooie gelegenheid zal zijn om een intensief proces binnen te civiele dialooggroep te implementeren."

Voor meer informatie:  www.ifoam-eu.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven