Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christine Cortes, BioTropic:

“Marokko is een interessante partij voor biologische producten voor Europa”

“Marokko heeft Europa veel te bieden op het gebied van biologische producten,” zegt Christine Cortes van BioTropic. Vanuit het hoofdkantoor in Perpignan probeert het bedrijf elk jaar het biologische assortiment met de Marokkaanse partners uit te breiden. Voor de eerste keer deze zomer bracht het exotische AGF op de markt als limes, citroenkaviaar en vroege granaatappelen.”

Een interessante ontmoeting
Op Fruit Logistica 2019 hebben BioTropic-vertegenwoordigers kennisgemaakt met het Marokkaanse ‘Terra Citrus’, een familiebedrijf dat voor het eerst dit jaar een assortiment biologische citrus heeft aangeboden. “We hebben er bijna 60 ton limes van Tahiti doorheen gehaald. Het product deed het zo goed dat we volgend jaar het tonnage willen verdubbelen,” legt Christine uit. "Deze teler teelt kaviaarcitroenen, combava-citroenen, Boeddha’s fingers en Yuzus.”

Koolstofimpact
Limes zijn veelgevraagd in de zomer, vooral voor cocktails. “Dit jaar zijn we met afzet begonnen in augustus, maar volgend jaar willen we eerder beginnen en de producten van juni tot september aanbieden. In de zomer zijn er al veel limes uit Mexico, Colombia en Brazilië op de Europese markt. Omdat het zoveel dichter bij Europa ligt, is Marokko een interessante partij om de koolstofimpact mee te verminderen. ”

BioTropic brengt ook granaatappelen van een andere Marokkaanse teler op de markt, die recentelijk is overgestapt van een conventionele teelt naar een biologische teelt. “Marokkaanse granaatappelen zijn nog niet zo heel bekend, maar dat is langzaam aan het veranderen.”

Vanaf half november en gedurende de hele winter zal BioTropic producten voor ratatouille, avocado's en andere Marokkaans citrus (late Nadorcott-mandarijnen) op de markt brengen. “Zoals elk najaar maken we vóór het begin van het seizoen een reis naar Marokko om de telers en hun plantages te bezoeken. We worden altijd vergezeld door een van onze landbouwkundigen, die regelmatig interne audits uitvoert. De oogst start begin november met een leverancier die ongeveer 2.000 ton groenten teelt. De eerste paprika's komen de eerste helft van november aan in Europa, gevolgd door de courgettes die tegen eind november aankomen. ”

“In de toekomst gaan we ook proberen met deze teler samen te werken aan bosuien en asperges. Asperges willen we in januari en februari, vlak voor de start van het Franse seizoen aan kunnen bieden," voegt Christine toe.

BioTropic heeft zich ook gespecialiseerd in de teelt van Hass-avocado’s van Marokkaanse oorsprong. “De teelt van biologische avocado's groeit sterk. Vanuit Scandinavië, de Benelux, Duitsland en Frankrijk is veel vraag naar de biologische avocado’s van BioTropic. Deze zullen dan ook binnenkort, om precies te zijn in januari, op de markt komen, net als de mandarijnen.”

Voor meer informatie:  

Christine Cortes
BioTropic
[email protected]
www.biotropic.com/index.php/fr/

Publicatiedatum: