Agricolli Bio heeft de afgelopen zes jaar fors uitgebreid. De jonge start-up is uitgegroeid tot een volwassen, wereldwijde leverancier van biologische en Demeter-kiwi's. Zowel conventionele als kiwi's van bedrijven die de transitie naar de biologische teelt maken, zijn verkrijgbaar.   

Het bedrijf is gevestigd in het centrum van de kiwiteelt, in Latina, en heeft nauwe samenwerkingen tot stand weten te brengen met meer dan 60 telers in deze regio. 

Om te kunnen voldoen aan haar jaarronde programma's met klanten, heeft Agricolli Bio geïnvesteerd in een eigen kiwiteeltbedrijf in Zuid-Afrika, waarmee de aanvoer het hele jaar door gegarandeerd is. De kiwi's uit Italië en Zuid-Afrika worden aangevuld met fruit dat rechtstreeks uit Chili en Nieuw-Zeeland wordt geïmporteerd. De jaarlijkse afzet bedraagt zo'n 10.000 ton. 

"We willen een 'one-stop shop' voor onze klanten worden, die we jaarrond Hayward, Gold en nu ook Red kiwi's aan kunnen bieden," legt directeur en medeoprichter Alexander Feulner uit. "Bovendien verladen we onze kiwi's op milieuverantwoorde wijze zonder gebruik te maken van plastic verpakkingsmaterialen. We werken met een kartonnen verpakking in plaats van flowpacks en seal-verpakkingen en passen laseretikettering toe."

Alexander vervolgt: "Klimaatverandering heeft zijn weerslag op de teelt hier in Italië. De ongebruikelijke weersomstandigheden, kou en regenbuien verhogen ons operationeel risico. Onze klanten verwachten echter dat wij volgens de overeengekomen programma's zullen leveren. Griekse kiwi's zijn een geweldige aanvulling op de aanvoer uit Italië en Zuid-Afrika."

"Demeter is het bio-keurmerk van de toekomst en daarom hebben we fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van het Demeter-merk. Om onze activiteiten verder te stroomlijnen, hebben we een kantoor in Nederland opgericht. Op deze manier bevinden we ons dichterbij onze klanten en de import, die plaatsvindt via de havens van Rotterdam en Antwerpen."

Agricolli Bio zal als bezoeker aanwezig zijn op de PMA Fresh Summit in Anaheim en als exposant op de vakbeurs Fruit Attraction in Madrid, Hall 6, stand 6E04.

Voor meer informatie:
Alexander Feulner
Agricolli Bio
Email: a.feulner@agricolli.bio
www.agricolli.bio