Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Diederick Knijnenburg, Oakfield Champignons:

"Dipje afzet witte en bruine champignons in herfstvakantie; verkoop exotische paddenstoelen loopt goed door"

Tholen - Hoewel de herfst traditiegetrouw een sterke periode is voor de paddenstoelenverkoop, valt de afzet volgens Diederick Knijnenburg van Oakfield Champignons momenteel wat tegen door de herfstvakantie. "Tot vorige week was de markt eigenlijk heel goed, maar nu is de markt met name voor de witte en bruine champignons in een dipje geraakt. Door de lagere vraag is er eigenlijk wat te veel product op de markt voor het mooie. De afzet van het exotische- en het biologische assortiment blijft wel goed doorlopen."

De export blijft volgens Diederick ook goed doorlopen. Oakfield Champignons richt zich bij de export voornamelijk op de Zuid-Europese landen en laat de naburige landen steeds meer links liggen. "Landen als Engeland hebben altijd voorkeur voor Engels product. Als de lokale telers de vraag niet in kunnen vullen en je de goedkoopste bent, mag je nog eens leveren. Ook in Duitsland speelt dat sterk en daar speelt het regionale aspect nog eens een veel grotere rol. Frankrijk en Belgiƫ hebben ook een grotere voorkeur voor lokaal product dan wij in Nederland hebben, maar daar wil men nog weleens iets meer betalen voor een kwalitatief beter importproduct."

"De markt voor de exotische paddenstoelen is al een tijdje sterk. Hoewel de productie van soorten als shiitake in Oost- en Zuid-Europese landen toeneemt, stijgt de vraag altijd nog harder", constateert Diederick. Hij verwacht dat als de vakanties weer voorbij zijn de verkoopvolumes van de champignons ook weer terugkeren naar een normaal niveau. "Een al te groot aanbod is er niet, dus ik verwacht dat we bij een goede vraag de komende weken redelijk goede prijzen kunnen maken.  Wel denk ik dat de Kerstperiode spannend gaat worden, omdat het de vraag is of de telers voldoende plukkers hebben in deze periode. Dat kan nog weleens effect gaan hebben op de beschikbaarheid en de prijzen!"

Voor meer informatie:

Diederick Knijnenburg
Oakfield Champignons
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy
0495 564113
sales@oakfield.nl     
www.oakfield.nl